Šestá a poslední postní neděle, Květná, je i v kuchyni ve znamení pučících a mladých rostlin
Šestá a poslední postní neděle se nazývá Květná na památku slavného vjezdu Ježíše do Jeruzaléma, kdy jej lidé vítali rozkvetlými ratolestmi. Základní oslavy a symboly tohoto svátku však sahají až do pohanských dob.
Jak se vítalo jaro dříve
Květná neděle v kuchyni
Na květnou neděli si dopřejeme čerstvé bylinky, které můžeme rychlit za oknem. Také mladá čerstvá zelenina nebo saláty nám květnou neděli hezky ochutí. Připravíme se tím na Velikonoce, které jsou už za dveřmi.
Podle názorného videa si můžeme naplánovat barvení vajec přírodními barvami, které využijeme už za týden. Pokud budeme barvit vajíčka v cibulových slupkách, schováváme si je už déle dopředu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Vitamínová zahrádka za oknem. Jak snadno vypěstovat nať celeru, petržele, cibule a česneku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře