Jak zapéct palačinky s tvarohem. Udělejte z oblíbených palačinek ještě luxusnější dobrotu
Palačinky jsou jedním z nejoblíbenějších jídel, a to nejen mezi dětmi. Co kdybychom si je tentokrát připravili jako zapékané jídlo s tvarohovou náplní? U všech strávníků budeme mít zaručený úspěch a do dalšího dne jistě nic nezbude.
Smažení palačinek jistě všichni známe. Ani jejich zapékání se nemusíme bát, postup je jednoduchý a svižný. Tvarohová náplň v palačinkách bude neodolatelná a perfektní. Do receptu můžeme využít i palačinky, které nám zůstaly z předchozího dne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zapéct palačinky s tvarohem
Nejvíce času nám zabere smažení palačinek, ostatní už je záležitostí chvilky.
- Nejdříve usmažíme palačinky na jejichž těsto potřebujeme: 500 ml mléka, 2 vejce, 1 lžíci oleje, 1 lžičku cukru, 125 g hladké mouky, 125 g polohrubé mouky a špetku soli.
- Hotové palačinky potřeme tvarohovou náplní z 375 g tvarohu, 1 vejce, 1, vanilkového cukru, citrónové kůry, 60 g cukru, rozinek a případně mléka či smetany pro správnou hustotu náplně.
- Namazané palačinky srolujeme nebo skládáme do šátečků a rovnáme do vymazaného pekáče.
- Pekáč přikryjeme a dáme zapéct.
- Mezitím, co se palačinky pečou, si připravíme zálivku z 200 ml mléka, 1 vejce, 1/2 vanilkového cukru a 20 g cukru.
- Pekáč s palačinkami vyndáme, zalijeme připravenou zálivkou a dáme dopéct do trouby.
- Podáváme pocukrované cukrem moučkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Jak péct palačinky zdravě a úsporně. Díky palačinkovači odpadne čištění sporáku a pánve
7 nejlepších receptů na ovocné nákypy: Toto jídlo milovníky sladkého nikdy nezklame
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře