Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 744 kJ / 1 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,40 g |
Tuky | 9,73 g |
Vláknina | 20,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 373,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Časy kynutí těsta jsou spíše orientační, dost záleží na kvalitě použitého kvásku nebo teplotě prostředí, ve které těsto kyne.
Chleba v remosce díky naříznutí praskl jen trochu, zato se snažil svrchu téměř spálit - mám remosku novou, která, pokud je to vůbec možné, peče více než ta stará - na pečení chlebů nebo mazanců tak budu muset vytáhnout znovu tu moji "stařenku"
Celkově byl ale chlebík lehounký, s pravidelnými dírkami, pórovitou střídkou a nahořklou kůrkou, voňavý po škvarcích, které mu na řezu dělaly barevná očka......manžel si ho vzal do práce na svačinu suchý - prý byl výborný i tak, ale stejně ho maličko podezřívám, že na udivené pohledy kolegů (SUCHÝ chleba???) určitě prohodil něco o tom, že mu žena víc nedopřeje....
Tento a další recepty najdete u mně na http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2014 09:33
Tady je založený klasicky, od oka, tak, jak to potkáš mnohde jinde na internetu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
Myslím ale, že se víc vyplácí všechno si zvážit, pak víš, jak moc by ti měl kvásek vyběhnout, jak je (podle toho) silný a jak ho krmit dál. Mrkni třeba na http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Pokud bys potřeboval víc pomoct, písni mi na mail pekarnomanie@email.cz, nasměruju tě na prima diskuzi o kvásku
28. 1. 2014 11:46
24. 1. 2014 18:53
24. 1. 2014 17:21
24. 1. 2014 09:38
jv: kvásek jsem už, díky Kváskové mapě, předávala aspoň dvacetkrát A že se chleba na plechu roztéká? Není to překynutým těstem?
24. 1. 2014 09:34
24. 1. 2014 09:09
Jitkas: jj, do mrazáku škvarky, co budu přidávat do pečení (vaření) klidně dám. Ale nejlepší je stejně narvat je ještě horké, po scezení, do nahřátých sklenic a zavíčkovat. V drtivé většině víčka chytnou a po otevření jsou škvarky jako čerstvě vyškvařené. Sníme je pak do měsíce, dvou, aby se náhodou nezkazily.
24. 1. 2014 08:55
24. 1. 2014 08:48
vypadá jako role trvanlivé peč. folie..?
24. 1. 2014 05:46
23. 1. 2014 20:04
23. 1. 2014 18:12
23. 1. 2014 15:40
23. 1. 2014 14:21
23. 1. 2014 14:18
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 6 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 7 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 8 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 9 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 10 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 11 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Klouzky v lese vypadají krásně, ale jak si s nimi poradit v kuchyni? Určitě si na nich pochutnáte
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Další recepty
Tématické fráze: škvarkový chléb kváskový nejlepší recept na škvarkový chleba škvarkový kváskový chléb kváskový chléb v remosce kváskový chleba pečený v troubě škvarkovy chleba pečení chleba v remosce chleba se škvarkama škvarkový chleba z kvásku skvarkovy chleba z kvasu recept škvarkový chléba z trouby co s překynutým těstem škvarky do mražáku škvarkový chléb z kvasku kváskový škvarkový chleba kváskový chleba v remosce kváskový škvarkový chléb kváskový chléb chleba z remosky škvarkový chléb
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl, kmín drcený, škvarky
Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw0o
18 názorů