Žitné rohlíky
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie! Získáte tak vyváženou snídani nebo svačinu.
Suroviny pro 8 kusů
8 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 092 kJ / 2 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,73 g |
Tuky | 64,63 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,24 g |
Sacharidy | 369,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi mi manžel koupil překvapivě lehounké a dobré žitné rohlíky. Moc mi chutnaly a tak jsem se pokusila vyrobit podobné. Protože žitná mouka poměrně špatně kyne, volila jsem tento způsob výroby těsta. A aby nelepilo, nechala jsem ho přes noc kynout v lednici.
Rohlíky jsou veliké, krásně pórovité, lehounké a je vidět, že nejsou jen z bílé mouky.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2022 16:29
Saskia: to je jedno co je pro vás rychlejší
25. 4. 2022 15:32
cathleen: to nebude problém, teď jen přemýšlím zda ve slupce uvařit a pak oloupat a nastrouhat/ rozmačkat, nebo uvařit klasický oloupaný?
25. 4. 2022 14:28
Saskia: zkusila bych přidat aspon kousek vařeného bramboru - ten máte
25. 4. 2022 14:17
Je možné prosím vynechat nebo něčím nahradit sušenou bramborovou kaši? nebo to už nebude ono?
17. 6. 2019 15:22
Terrys: samozřejmě umíchejte v misce vařečkou nebo lžící.
17. 6. 2019 15:16
Dobry den,chtela jsem se zeptat,zda je mozne rohliky delat v tomto postupu i bez pekarny,kterou nemam,nebo je to jine? Dekuji za odpoved
23. 4. 2013 16:00
cathleen:děkuju moc za superrychlou odpověď,jdu na to
23. 4. 2013 15:52
dexulka: pokud testo zdvojnasobilo objem, necekej, propracuj ho a tvaruj
23. 4. 2013 15:47
Měla bych dotaz:jak dlouho musí těsto kynout v lednici minimálně?Zadělala jsem v poledne a už mám plnou mísu Troubu rozpálenou na jiné pečení,tak bych to tam mohla přihodit.Šlo by to?nebo to chce opravdu kynout přes noc.Děkuji za odpověď.
28. 1. 2013 19:17
cathleen:Vaší pochvaly si velmi cením,děkuji
2. 1. 2013 20:06
dexulka: mas je opravdu velice pekne, diky za fotky!
2. 1. 2013 19:47
Tak,druhý pokus,tentokrát včetně všech správných ingrediencí a výsledek je luxusní Přidávám foto pro srovnání a ukládám do velmi oblíbených Děkuji mnohokrát !
16. 2. 2012 21:32
dexulka: Chlebovou žitnou i chlebovou pšeničnou mívají i v Kaufu, Tescu a asi i jinde
16. 2. 2012 20:25
cathleen:Děkuji moc za vysvětlení.Chlebovou mouku jsem tedy zatím asi nikde nepotkala,proto mám veškeré pečivo jiné než ostatní Ale hlavně,že nám chutná,víme,co jíme a je to zdravé Za pochvalu děkuji,od někoho jako vy si jí velmi vážím
16. 2. 2012 11:26
dexulka: žitná chlebová (která je v receptu), vypadá jako tmavší hladká mouka, používá se na chleba (proto ten název). Celozrnná mouka bývá hrubší, je i zdravější, ale trochu víc saje vodu, než chlebová.
Rohlíky máš opravdu výstavní
Rohlíky máš opravdu výstavní
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Topinky s masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech
Přidáno před 1 hodinou
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 22 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno 8. 6. 2024 09:59
Právě bylo uvařeno:
Vepřové jazýčky na hrášku a kapii
Tamarilka uvařila před 42 minutami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
olca1983 uvařila před 47 minutami
Jednoduchý domácí chleba
encor uvařila před 59 minutami
Kynutý meruňkový táč
KuchtinkaHaninka uvařila před 1 hodinou
Křupavé kousky z rybího filé
DanaUrban uvařila před 2 hodinami
Velikonoční mrkvový dort II
Veronika.su uvařila před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
Kubec uvařila před 3 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Alena2310 uvařil před 4 hodinami
Banánové lívance
JakubSe uvařil před 4 hodinami
Libečková polévka
Olympus uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Nejjednodušší chleba na světě podle Josefa Maršálka: Díky podmáslí je krásně vláčný a díky sodě nadýchaný i bez kynutí
Další recepty
Tématické fráze: domácí rohlíky z žitné mouky rohlíky z žitného kvásku recepty z žitné mouky domácí žitné rohlíky žitná mouka sójový rohlík žitná mouka chlebová recepty recept na rohliky žitná mouka recepty žitné pečivo recept recepty ze zitne mouky sojové rohlíky domaci zitny rohlik sojový rohlík recept domácí sojové rohlíky žitné pečivo rohlíčky z žitné mouky chlebové rohlíky domácí rohlíky ze žitné mouky domácí pečivo z žitné mouky
Suroviny: voda, cukr, mouka hladká, droždí čerstvé, vejce, olej, voda, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kaše bramborová sušená, semínka lněná, semínka dýňová, tuk
Žitné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Yjv
71 názorů