5 nejlepších hrníčkových moučníků: Bez vážení upečete ořechovou bábovku, švestkový koláč nebo nadýchané koblihy
8. 9. 2021 Vaření
Když chcete rodinu potěšit něčím sladkým, ale nemáte dost času, je ideální sáhnout po osvědčeném moučníku, který připravíte bez vážení surovin. Ušetřete si čas i práci a rozpalte troubu! Tyhle dobroty vás ohromí svou skvělou chutí!
Bábovka jako od babičky
Naše babičky uměly péct „od oka“, dost často u mnoha moučníků už poznaly podle hustoty těsta, kolik čeho je potřeba, aniž by sáhly na odměrku nebo na kuchyňskou váhu. A přitom, cokoliv pak postavily na stůl, byla to naprostá delikatesa. Zkuste si podle našeho receptu upéct babiččinu hrníčkovou bábovku. Krásně voní po oříšcích a kakau a uspokojí i náročnou návštěvu.
Vláčný makovec
Český mák je nejen skvělá kuchařská, respektive spíš cukrářská, surovina, ale také velice ceněná superpotravina. Mák je podle webu Medicalnewstoday.com bohatý na vápník, železo, zinek, hořčík, draslík, měď, vitaminy B a E a omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Takže dobroty s mákem jsou nejen dobré, ale také prospívají zdraví. Chuťově se mák skvěle doplňuje s citronem. Ale výborný je i v kombinaci s povidly nebo se skořicí. Podle našeho receptu upečete vláčný makovec raz dva. Sněhovou čepicí jej nakonec můžete nebo nemusíte doplnit, je to jen na vás.
Švestkový koláč
Máte na zahradě hodně švestek, nebo jste dostali chuť na jiné ovoce? Žádný problém. Upečte si hrníčkový koláč. Můžete jej vylepšit vanilkovým cukrem nebo pravou vanilkou, případně udělat nahoru drobenku ze sušenek. Zkrátka, hrajte si. Základní recept najdete u nás, doladění už je na vás.
Hrníčkový perník
Velice oblíbený moučník, který milují dospělí i děti. A vzhledem k jeho jednoduché přípravě jej právě i děti mohou dělat s vámi. Stačí totiž jen pár surovin, jedna mísa a hrneček. Když vše zamícháte a nalijete na plech, o zbytek už se postará trouba. Do hodinky máte dobrotu na stole. A pokud si strávníky nepohlídáte, možná už do další hodinky nebude na stole nic! Tak dobrý tento perník totiž je!
Nadýchané koblihy
Kynuté těsto bývá mezi méně zkušenými hospodyňkami někdy postrachem. Ovšem, věřte nám, že stačí zadělat kvásek nebo uhníst těsto jednou či dvakrát a potřetí už to půjde skoro samo. Mezi snazší recepty patří i tento, kdy není potřeba nic vážit. Zkušenější pekařky ovšem mohou těsto vylepšit pomocí omládku. Ať tak či tak, hotové vdolečky voní rumem a marmeládou a na nedělním stole se budou krásně vyjímat.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Makové mléko v obsahu vápníku předčí to kravské. Víte, jak je nejlépe doma udělat a čím se dá ochutit?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti