Gordon Ramsay: Cholerik s citem pro chutě a kuchařským talentem do Boha
My máme Zdeňka Pohlreicha, Velká Británie zase Gordona Ramseyho. Možná nejslavnější šéfkuchař světa, který dokázal získat celkm 16 michelinských hvězd, je znám pro svůj peprný, mnohdy vulgární slovník, který je nejčastěji (a dost nahlas) slyšet v jeho televizních pořadech, kde to s ním soutěžící kuchaři a kuchařky nemají lehké. Sám Ramsey svoje cholerické výbuchy a tvrdé metody ovšem obhajuje tím, že je jen tak tvrdý, jako kuchařská branže sama.
Ramsey nenávidí mražená jídla a pizzu havaj. Za základní jídla, která by podle něj měl zvládnout každý opravdový kuchař, považuje dobrý burger, zdravou snídani, dušené maso, jídlo se šťavnatým kuřecím a výborný koláč. V minulosti brojil proti veganům a vegetariánům, ale v posledních letech bere ty, kdo nejedí potraviny živočišného původu, postupně na milost; dokonce pro ně vaří speciality ve svých podnicích v Londýně.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Jde se grilovat! Na delší párty u grilu počítejte se 400 g masa na dospělou osobu, hodí se i klobásky a nezapomeňte ani na vegetariány
Spisovatel J. R. R. Tolkien nesnášel francouzskou kuchyni, zato zbožňoval stejná jídla jako „jeho“ hobbité, třeba houby