Jarní recepty - nastartujte tělo po dlouhé zimě
Jarní jídelníček fandí zdravým a odlehčeným receptům. Tělo potřebuje po chladné zimě dodat vitamíny, a tak bychom mu je měli dopřát. Základem jsou rozhodně čerstvé bylinky, které začínají růst a dají se snadno vypěstovat i v bytě za oknem nebo lépe na balkóně. Pampeliška se skvěle hodí na výrobu zdravého bylinkového medu. Z kopřivy vyrobíte léčivý sirup, z bezového květu zase základ pro domácí limonády. Pikantní pažitka se skvěle hodí do vaječných receptů, tvarohových pomazánek i jen tak samotná na chleba s máslem a solí. Takovou svěží večeři skvěle doplní ředkvičky, jedna z prvních jarních zelenin.
Do této kategorie patří také chřest; ten z české produkce je ve světě považován za záruku kvality. K dotání je chřest zelený i bílý a každý se připravuje trochu jinak. Oba druhy chřestu jsou ovšem nejlepší v kombinaci s holandskou omáčkou. Jaro patří rovněž medvědímu česneku, který není jen skvělou léčivou bylinou, ale také vynikající alternativou bazalky při výrobě domácího pesta.
Související články
Nejnovější recepty Více
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 1 hodinou
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 12 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Klobásy
Přidáno před 23 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno 29. 4. 2024 09:32