2 Bylinkové oleje: pažitka a rozmarýn se šalvějí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 45 kJ / 11 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství bylin i oleje závisí jak od množství bylinek tak od velikosti sklenic. Sklenice raději volíme menší, max. do 350 ml objemu.
Protože olej je koncentrovaný, zředíme ho běžným olejem, takže ho vlastně šetříme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2015 11:30
Citronový nebo pomerančový pepř byste měli mít v nabídce koření u vás, ale jasně, nevím, kde bydlíš, jaký tam máte krám. Zas ale tak podstatné to není, normální nebo i čtyřbarevný pepř klidně
6. 10. 2015 10:48
26. 7. 2015 23:17
26. 7. 2015 20:53
S tím česnekem můžeš mít ale pravdu.
26. 7. 2015 20:48
spagetka:Laděnko,já už vím,čím to asi bylo.Bylo to česnekem.Už nevím,kde byl vypěstovaný,ale nebyl z ČR.Už při krájení byl tak divně cítit...jako starým sklepem Už kupujeme jen náš český
26. 7. 2015 19:11
26. 7. 2015 19:01
26. 7. 2015 08:58
Anna Kocikova: Přemýšlím, proč by ti pažitkový olej měl zhořknout, nežlukl spíš? Ono záleží hlavně na kvalitním oleji, protože nepředpokládám, že bys nakládala žluté nebo zdřevnatělé stonky. Mně takto 2x vypekl olivový olej a už používám ryze slunečnicový, někdy řepkový, ale radši ten první. Nám vůbec celkově už asi 2 roky olivový nechutná, takže ho používám minimálně, i když kupuju opravdu značkový, i chutě se asi mění, to víme o čemkoli
25. 7. 2015 21:02
25. 7. 2015 20:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 1 hodinou
Citrusový džem
Přidáno před 4 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Křehké polštářky z listového těsta
Ivcatkoo uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
lucisnice uvařila před 1 hodinou
Buchta z jogurtu
VACLAVKA123 uvařila před 2 hodinami
Čína wok s jasmínovou rýží
Alca. uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 3 hodinami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 3 hodinami
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uložit bylinky v oleji. Oblíbené recepty nám poradí jednoduchý způsob využití čerstvě sklizených bylinek
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
Jak připravit bylinkový olej. Aromatické bylinky mu dají skvělou chuť a vůni. Použijeme ho k dochucování pokrmů
Další recepty
Tématické fráze: pažitkový olej bylinkové oleje bylinkové oleje recept bylinkový olej recept pesto z pažitky recepty pažitkový olej bylinkový olivový olej olej ze šalvěje domácí šalvěje x olej pažitkový olej použití olivový olej s bylinkami bylinkový olej olej z rozmarýnu recept na olej ze šalvěje domácí pažitkový olej bylinkové pesto olivový olej s bylinkami recept pažitka olej recept na šalvějoví olej sklenice na oleje
Suroviny: pažitka, olej slunečnicový, pepř citronový, sůl, česnek, rozmarýn, šalvěj, olej slunečnicový, pepř čtyř barev, chilli, sůl, jalovec
2 Bylinkové oleje: pažitka a rozmarýn se šalvějí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORDY
10 názorů