Paneer
Indický sýr - paneer je dobré si připravit den dopředu. Když je odleželý, lépe se krájí a drží tvar. Skvěle se griluje a peče, protože si zachovává pevnou strukturu. Pečením se jeho chuť zvýrazní. V indické kuchyni často nahrazuje maso.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 112 kJ / 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 58,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Paneer je indicky syr, nieco ako nas tvaroh,ale tuhsi na tolko, ze sa da pekne krajat na kocky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2016 09:27
Andrej: Tesim sa, nech sa vam dari
29. 8. 2016 18:09
Panír sa podaril z kozieho mlieka. ďakujem za recept...
1. 5. 2014 20:35
Já používám kyselinu citronovou.Šťáva z citrónů u nás nějak nefunguje Sliju syrovátku a ještě někdy dosolím + bylinky a nechám dokapat v zavěšeném plátýnku...
7. 4. 2014 09:35
Ja som zo zvedavosti pouzila 1 liter trvanliveho krabicoveho mlieka a paneer sa podaril aj z neho. Vyslo mi 125g syra vybornej chuti :) Mozno z normalneho mlieka z automatu toho syra vyjde viac, ale kazdopadne, da sa spravit aj z krabicoveho :)
11. 2. 2014 18:11
Tak kravy maju dost nekvalitne mlieko. Alebo vam ho riedia vodou. Recept funguje dobre s kvalitnym mliekom.
11. 2. 2014 18:09
Tak mám stejnou zkušenost jako pavla. Dělala jsem z 1,5litru mléka z kravína, sráželo se to dle popisu, ale sýra je hrozně malinko- necelých 100g. Po scezení a zjištění, jak je toho málo, jsem dala mléko znovu na sporák a přidala znovu citron a pak i trochu octa s vodou, ale už se nesrazilo nic, takže " odpad" je fakt velký, pokud někdo syrovátku nemusí. Osobně litr taky nezkonzumuji, ještě že máme psy a můžu jim zbytek rozdělit, vylít to do kanálu by mi bylo dost líto.
14. 10. 2013 22:10
Pavla: musíš dát více citronu, dobře funguje citronová štáva z koncentrátu a znovu vrátit na oheň
1. 6. 2013 22:46
Petr Kozel:Z jednoho litru nemůže býr nikdy tříkilová šiška sýra
9. 9. 2012 09:36
Pavla:nevím jak jste postupovali ale nam se osvedcil ocet a mame z litru koziho mleka 3kilovou sisku syra s prichuti paprikase
17. 8. 2012 08:23
Tak já mám tento recept z novin a tam se zase píše, že mléko se má vařit, jak se začne vařit,tak vypnout a přidat šťávu z citronu nebo ocet. Sýr se povedl.
26. 10. 2011 15:59
Tak jsem zkoušela včera udělat, a jsem z toho absolutně nešťastná. Mám mléko od krávy. Takže jsem použila toto mléko. Srazilo se mi jen nepatrné množství, a zbytek ani ťuk, takže jsem sýra měla takovou malou kuličku, asi jako tenisový míček. Čím to? Zbytek mléka jsem musela vylít...
20. 7. 2010 21:26
neskusala som solit, takze neviem odpovedat
20. 7. 2010 13:59
Michsamant, myslíš, že by se mléko dalo v průběhu přípravy osolit, aby pak byl sýr slaný třeba jako balkán?
20. 7. 2010 05:11
ja ho zabalim do alobalu a dam do chladnicky. netreba ziadnu vodu.
19. 7. 2010 18:51
Paneer udelan, jen to srazeni me pozlobilo. Nevim, kde se stala chyba, ale musela jsem pridat i trochu syridla (ocet s vodou), aby se mleko srazilo. Ted lezi v sitku a ceka na obraceni..zitra ho pouziji do ciny :) Jen by me zajimalo, jak ho v lednici uchovat. Ve vode jako tofu nebo jen tak suche?? Bodik cislo 10 je zaslouzeny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 20 minutami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 26 minutami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 1 hodinou
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 1 hodinou
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 2 hodinami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 3 hodinami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Krásně zbarvené plněné papriky - to je lahůdka nejen chutná a lákavá na pohled, ale i plná vitamínů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: paneer sýr paneer paneer recept domaci syr z mleka a citronu shahi paneer recept paneer recepty domácí balkán z tvarohu panir domácí paneer domácí sýr paneer paneer sýr recept paneer kde koupit syřidlo kde koupit paneer shahi paneer domácí sýr citron paneer výroba výroba paneer mléko citron výroba sýra domaci syr z citronu
Suroviny: mléko, šťáva citronová
Paneer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYD5
26 názorů