Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 512 kJ / 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,65 g |
Tuky | 8,58 g |
Vláknina | 6,83 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato ryba u nás není příliš známá, koupila jsem ji na doporučení majitelky nedaleké nově otevřené rybárny. Maso je velmi jemné, pevné a opravdu výborné. Cena je cca 280Kč/1kg.
Pro zajímavost přidávám i foto této krasavice, na talíři vypadala podstatně přátelštěji :) Tato ryba patří stejně jako např. jeseteři k dlouhověkým druhům, dožívá se až 150 let a díky tomu je jejich lov přísně regulován (samice dospívají až po 33.roku života). Žijí až v hloubkách až 1 400m. Je tedy možné, že jsem na talíři měla kousek starší než jsem já sama, možná i starší než je moje mamča :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2015 13:19
je mi jasné, že vám chuť nezkazím. Snad láska k vaším dětem přebije chuť na tu rybku. Jedná se o silně ohrožený druh, lovem skoro vyhubený. Tato až 100 let žijící ryba, evolučně nepočítala s tím, že její populace může být decimována pomocí těžké techniky........hloupá ryba. Vaše děti už ji ani neuvidí.
17. 7. 2013 21:19
16. 7. 2013 11:26
13. 1. 2011 16:42
11. 1. 2011 22:42
11. 1. 2011 18:34
11. 1. 2011 18:26
11. 1. 2011 18:18
11. 1. 2011 18:17
11. 1. 2011 18:15
11. 1. 2011 18:13
11. 1. 2011 18:13
11. 1. 2011 18:12
Spagetko, jistě to stojí za to
11. 1. 2011 18:11
11. 1. 2011 18:07
Ivi - hurááá - v rybárně ji sice momentálně neměli, ale prodavač ví o zdroji, tak jestli neke....pošle mi SMS-ku
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 4 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Česnek - nepostradatelný pomocník v kuchyni s bohatou historií
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: gdoule gdoule foto gdoule recepty sépie recept gdoule pěstovaní limanda drsná sépie recepty zubatec recept ryba červenice orange roughy recepty mořský das gdoule recept limanda drsná recept mořský ďas recepty mořský ďas recept zubatec ryba recept sepie ryba zubatec gdoule obrázky limanda drsná recepty
Suroviny: červinice obecná, máslo, sůl, česnek sušený, bazalka čerstvá, olej olivový, rajče cherry
Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEnr
33 názorů