Brusinky z rybízu
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou nebo švédské masové kuličky, brusinky z rybízu vám přijdou vhod.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 490 kJ / 3 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 54,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 781,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výborné ke svíčkové - husté, netečou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 7. 2022 17:44
Mňam, výborný recept, výsledek nám moc chutná.
6. 7. 2022 23:36
Dnes jsem vařila a výborné. Až je mi líto že je noc a maso na svíčkovou v mrazáku. Hned bych si dala
26. 7. 2017 11:16
Marie: Ale tam se žádné citrony nedávají, jenom kyselina citronová-2 lžičky.
22. 7. 2017 10:22
dle receptu jsem dávala drobné kousky citronu - nebylo to dobré, ty kousíčky překážely, děti je vyplivovaly na talíř, což mi vadilo. Takže jsem citron drobně nastrouhala. Jinak - zpracovávám úrodu rybízu /mám jeden samosprašný, ale šíleně bohatý/ na alá brusinky každý rok, je to super, ke grilovanému masu, klobásce....samozřejmě svíčkové. Díky za inspirace.
5. 8. 2016 20:59
Jsou strašně Kysely nevím proč dala jsem tam všechno.
23. 7. 2016 18:47
výborné
23. 8. 2015 16:46
Včera jsem dělala rybíz ala brusinky opravdu dobrota !!! krásně zhoustlo ve sklenicích.Dala jsem 1 badyán, 2 kuličky jalovce, 3 hřebíčky,1 lžičku skořice a 5 lžíce rumu . Po odstavení z plotny jsem vybrala koření z hrnce. Děkuji za recept
5. 8. 2015 10:12
Včera jsem dělala váš recept,musím řict,že jsem spokojená.Děkuji
25. 7. 2014 10:27
Chystáme tento recept,tak uvidíme. Jak sem tu věk, že i po ším vaření Vám nezhoustlo,tak jen pozor na to ,že vařit by se to nemělo moc dlouho. Někde jsem četla ,že dlouhým varem se pektin zníčí!
8. 7. 2014 08:54
Marketti: tragický omyl pri práci s ríbezľami, ríbezle majú vysoké množstvo pektínu a ten je v horúcom stave tekutý. Zhustne to, až to dokonale vychladne. Na to treba myslieť aj pri vyrení lekváru. Horúci ríbezľový lekvár je tekutý. Až vychladne, bude tuhý.
8. 7. 2014 08:49
Jelikož máme rybízu moc, vyzkoušela jsem tento recept, ale bohužel i přes delší vaření mi to moc nezhoustlo
6. 7. 2014 18:38
a na nalévání do skleniček používám ustřihlou pet láhem, dobře se nálévá a je kolem čisto.
6. 7. 2014 18:35
nejlepší cednik je obyčejná silonka,neprotrhne se
9. 8. 2013 09:43
Petram: Davas je tam i s kurou??
9. 8. 2013 08:27
Moc dobré, vařila jsem o 10 minut déle, ale asi to nebylo nutné, zhoustly krásně / až ve skleničkách/. Nedala jse rum, protože jsem ho neměla. Posílám bodík+ a dovolila jsem si přidat fotku
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 3 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 7 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 9 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit brusinky z rybízu. Oblíbenou zavařeninu podáváme především ke svíčkové omáčce, ale hodí se i pod maso a do guláše
Rybíz na způsob brusinek: Fantasticky doladí svíčkovou a takhle snadno se připravuje
Hřebíček v naší kuchyni: Do jakých jídel se nejvíce hodí a v čem nesmí chybět
Další recepty
Tématické fráze: falešné brusinky červený rybíz recepty rybízové brusinky červený rybíz rybiz recepty recepty z rybízu zpracovani rybizu zavařování rybízu rybíz brusinkový kompot z rybízu brusinky recept zpracování červeného rybízu brusinky zavařování černý rybíz jako brusinky brusinky zavařování brusinek recepty z červeného rybízu bílý rybíz recepty recept na brusinky recepty rybíz
Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, skořice, kyselina citronová, koření hřebíček, rum
Brusinky z rybízu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lAj
35 názorů