Koložvárské zelí od Moniky
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lepší po dopečení nechat chvíli odležet, když se podává ihned po dopečení, tak by se hodně rozpadalo... Dosti specifická kombinace, ale nebylo to špatné ;o) Recept mám od kamarádky ze Slovenska.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 6. 2011 20:15
A ještě. Důležité je suroviny v pekáčku vrstvit a ne dohromady smíchat.
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše. Maso dávám i se šťávou. A opět vrstvy opakovat. Jako poslední vrstvu tvoří kysané zelí - stačí slabší vrstva. Pak zapéct a vše zalít zakysanou smetanou a mňamka je na stole.
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše. Maso dávám i se šťávou. A opět vrstvy opakovat. Jako poslední vrstvu tvoří kysané zelí - stačí slabší vrstva. Pak zapéct a vše zalít zakysanou smetanou a mňamka je na stole.
27. 6. 2011 20:05
Jsem Slovenka žijící v Brně a Koložvárskou kapustu dělám tak, jak Tejaja. http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z... Je vynikající. Mleté maso do Koložvárské kapusty nedávám. Lepší je maso dušené - jako když vaříme hustý, vepřový, guláš. A pak klobáska musí být kvalitní = pěkně zauzená. A na závěr pečení vše zalít zakysanou smetanou. Kopeček zakysané, husté, pochoutkové smetany dávám i na talíř - na Koložvárské zelí. Když je koložvárské zelí dobře ochucené, tak ho miluji i děti předškolního věku, které běžně zelí nemusí.
25. 6. 2011 15:25
Svetlana:Zrovna podle tohohle receptu jsem to dělala
25. 6. 2011 13:31
Andreo, zkus tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/20810-kolosvarske-......a to v žádném případě nechci tvrdit, že recept s.maiki je špatný...koložvárské zelí miluju jakékoliv
25. 6. 2011 00:24
Ženský,nevím čím to je ,ale je to týden a já jsem podle vašich receptů vařila tohle zelí a musím říci,že jakkoliv miluju zelí,mleté i rýži,tak jsem si moc nepochutnala. A to jsem do toho přidala i domácí klobásy od souseda.
24. 6. 2011 22:02
zizala:Žižu, rumunsky je to Cluj...
24. 6. 2011 19:00
mňáám KOLOŠVARSKÉ zelí Fíííborné :DDD
24. 6. 2011 18:10
Mńam, dělám jako Kološvár, tož si vyberte
24. 6. 2011 18:01
Co to tady je za zvyk, neustále někoho napomínat na jeho pravopis a nebo názvosloví. Vždyť je to jen o vaření, tak by se to tak také mělo snad i brát. Snad nebude tak zle, když jsem se ozvala i když jsem neregistrovaná.
24. 6. 2011 17:15
Nojo, asi by to mělo být podle země původu, tedy maďarsky. Jenže guláš taky píšem česky.
24. 6. 2011 16:51
bibinko píše se to Kolozsvárské zelí
24. 6. 2011 16:51
Po slovensky sa píše tak,ako je v recepte,teda so "ž",ale neviem ako u vás,BibiDávno som nerobila,musím to napraviť
24. 6. 2011 16:50
Bibinka: To není jednoznačné. Maďarsky je to Kolozsvár, Slovensky Koložvár, česky Kološvár, německy Klausenburg, rumusky Kluž...vyber si
24. 6. 2011 16:36
Maiki, nepíše se KoloŠvárské zelí Teď jsem z toho jelen, ale zelí je fajn. Máš 1.boda
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 40 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 42 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 53 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 56 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Tématické fráze: kološvárské zelí na madarsky zpusob recept koložvárské zelí zakysane zeli kološvár kolozsvárské zelí koložvár monika z kopečku koložvarske zeli recept koložvárské mlete maso s rýží a zelím mleté maso kolosvar recept mleté maso,sl.zelí zelí s rýží štýrské zelí mleté zelí ryze zelí mleté maso rýže recept ryze zeli mlete maso recepty domácí zakysané zelí koložvárské pečené zelí kolozsvár recept
Suroviny: zelí sterilované, maso mleté, cibule, rýže, smetana, klobása
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
14 názorů