Medovník - Marlenka
Medový dort Marlenka je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 26 672 kJ / 6 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,46 g |
Tuky | 427,68 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 544,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ak chcete, cukor možete vyradiť úplne a pridať med podľa chuti, len bude asi potrebné potom pridať aj múku. Može sa poliať (cikcakovito) čokoládovou polevou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2017 14:48
Na 7 placek málo krému, musela jsem dodělávat krém, ale jinak vše OK
8. 2. 2013 14:36
Mohu to také upéct ? Musím do kulata nebo mohu i řezy ,jenom tak na domácí sežvýkání.
8. 12. 2012 02:17
Moučník, který nezklame přidávám Ti foto a
17. 8. 2012 19:30
www.toprecepty.czDěkuji autorce, že uvedla, že kruh vykrojí až po upečení. Nikdo toto neuvádí a já jsem zjistila, že těsto je řídké a vykrajovat nejde.Tak jsem to zkusila až po upečení a šlo to dobře. Ještě mám jednu radu pro nezkušené jako jsem já: těsto dám lžící na trochu pomoučený papír na pečení, znovu trochu pomoučím, položím svačinovou fólii, trochu přimáčknu rukou a potom přes fólii rozválím.Fólie jde potom dobře oddělat, chce to jen trochu cviku.
Z 400g mouky mám sedm placek.Právě jsem medovník doděla a teď se chladí v lednici. Vypadá dobře, teď už jen vydržet a nechat ho uležet!
Z 400g mouky mám sedm placek.Právě jsem medovník doděla a teď se chladí v lednici. Vypadá dobře, teď už jen vydržet a nechat ho uležet!
23. 7. 2011 08:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 5 sekundami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 58 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak doma zkaramelizovat Salko? Oblíbené karamelové cukroví, řezy a další pochoutky budou díky němu neodolatelné
Trápení s těstem na cukroví: Jak předejít nadměrnému a zbytečnému zapracování mouky?
Časté chyby při potírání dortu: Několik vychytávek, jak mít krásně hladký krém
Další recepty
Tématické fráze: medovník marlenka medovník marlenka recept medovník marlenka recepty domácí medovník recept recept na medovník marlenka marlenka kuličky marlenka kuličky recept marlenka kakaový medovník marlenka recept domaci medovnik medovník kuličky hrnkový medovník recept na domácí medovník kakaový medovník recept medovník recept medovníkové kuličky recept na kuličky marlenka marlenka medovník kuličky marlenka recept
Suroviny: tuk hera, vejce, med, cukr moučkový, soda jedlá, mouka hladká, prášek kakaový, salko, máslo, ořechy
Medovník - Marlenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAvJ
5 názorů