Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové zeleninové omáčce, které podáváme s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 695 kJ / 1 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,80 g |
Tuky | 86,90 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 682 mg |
Sodík | 849 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 14,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já tento druh papiňákové svíčkové dělávám tak, že vše uvařím večer, do vývaru dám převařit ocet a vložím nazpět rozmačkanou zeleninu a nakrájené maso, které přes noc do sebe všechny chutě krásně natáhne. Postup přípravy je dál pak stejný, jak je výše uvedeno. Nám takto připravené maso chutná více, než když se peče v troubě. Pokud chceme mít odlehčenější verzi, tak místo smetany rozmícháme mouku v 250 ml mléka a v závěru přidáme slabý plátek másla na zjemnění. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku (v papiňáku připravíme za 25 minut), hodí se i plátky z drůbežího masa (v papiňáku 15 minut).
Přidávám odkaz na velice dobré hrníčkové knedlíky, které jsem dělala jako přílohu http://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 11. 2012 01:43
12. 8. 2012 11:44
23. 7. 2012 11:46
23. 7. 2012 11:37
22. 7. 2012 13:03
21. 6. 2012 09:29
9. 5. 2012 15:01
7. 5. 2012 08:00
1. 2. 2012 19:26
1. 2. 2012 10:31
31. 1. 2012 11:54
Hanka B.-když se maso zalije horkou vodou,také se ZATÁHNE a šťávu i veškeré živiny si uchovámmj.můžeš se zaregistrovat a přidat svou verzi ze svého komentáře,která není vůbec špatá a zde v receptech ještě není
Děkuji všem za přízeň i komentářeNechtěla jsem tímto receptem rozvířit žádné negativní vlnky,pouze jsem hlavně začátečníkům chtěla nastínit jednouduchou a na přípravu snadnou variantu"svíčkové"
31. 1. 2012 04:34
30. 1. 2012 23:59
Svíčková pečeně na smetaně - varianta 1. cca týden naložené maso = lepší omáčka, varianta 2. den naložené maso se používa u mladších mas.
Další úprava je zhruba stejná, osobně preferuji omáčku pasírovanou a s karamelem.
Pro Haničku B. a začátečníka - stačí znát a umět nebo prostudovat pár kuchařek.
30. 1. 2012 21:45
30. 1. 2012 19:29
Svíčkových je opravdu spoustu druhů,ale myslím,že název na zde uvedený recept je dost výstižnýAno,svíčková se marinuje v chladnu,obložená zeleninou a pak se peče v troubě,ale to je už zase jiný recept.Nikoho nenutím tohle jídlo vařit,pro mne je to rychlá,nevysušená verze,kterou máme doma rádi.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 4 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 27 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 42 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svíčková na smetaně v papiňáku králík na smetaně v papiňáku svickova v tlakovem hrnci svíčková omáčka v papináku svíčková na smetaně v tlakovém hrnci svíčková v tlakáči jednoduchá svíčková omáčka svíčková z kližky svíčková na smetaně z papinaku jednoduchá svíčková na smetaně hovezi svickova v papinaku vaření v papiňáku svíčková z tlakového hrnce svíčková na smetaně v tlakáči králík v papiňáku papinak svíčková na smetaně vařená recept na svíčkovou v papinaku recept na jednoduchou svickovou svíčková omáčka v tlakovem hrnci
Suroviny: kližka hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, smetana ke šlehání, mouka hladká, ocet, sůl
Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGOk
66 názorů