Kuře na paprice
Velmi jednoduchá úprava kuřecího nebo slepičího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. Kuřecí maso je zdrojem zinku a zvyšuje imunitu. Obzvláště v dětském jídelníčku je naprosto nepostradatelné.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 335 kJ / 1 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,09 g |
Tuky | 69,67 g |
Vláknina | 6,93 g |
Cholesterol | 396 mg |
Sodík | 339 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 43,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Papriku nesmíme nechat zpěnit moc dlouho, aby nezhořkla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 6. 2024 12:48
Jednoduché dobré 10/10
24. 6. 2023 19:53
VÝBORNÁ !!!!
4. 5. 2023 13:04
Použil jsem kuřeci díly a po uvaření v omáčce jsem je ještě zagriloval. Rýže je obarvena špenátem aby to bylo hezky barevný
7. 1. 2023 11:40
Tonja: moje řeč...tohle co je zmíňováno jako kuře na paprice je nějaká studentská turboverze
7. 1. 2023 11:28
Mám rád cibulku a tak ji nescezuji. Omáčku nechávám tak jak je.
6. 5. 2021 08:07
Omlouvám se, ale dnes budu trochu kritický. Doufám, že se nikdo neurazí a diskuse se nezmění ve vzájemné napadání, jak jsem si v poslední době už párkrát všiml. Kritika (tj. upozornění na chyby či nedokonalosti) je totiž velmi užitečná věc, protože pomáhá produkt vylepšovat. Produktem tady nemyslím tento konkrétní recept, ale "to okolo".
Klasický pokrm "kuře na paprice" se připravuje tak, že kuřecí maso je v drobnějších kouscích a je přímo v paprikové omáčce, je její součástí. Autorčin recept je v tomto správně. Přidané fotografie, kde ke smetanovo-paprikové omáčce je přidaný kus pečeného či jinak podobně upraveného kuřete (viz celá stehna), nejsou "kuře na smetaně", ale spíše "kuře s paprikovou omáčkou".
Pokud má server Toprecepty sloužit i začínajícím kuchařkám a kuchařům, neměly by se zde vyskytovat zavádějící názvy jídel a jejich receptů.
Klasický pokrm "kuře na paprice" se připravuje tak, že kuřecí maso je v drobnějších kouscích a je přímo v paprikové omáčce, je její součástí. Autorčin recept je v tomto správně. Přidané fotografie, kde ke smetanovo-paprikové omáčce je přidaný kus pečeného či jinak podobně upraveného kuřete (viz celá stehna), nejsou "kuře na smetaně", ale spíše "kuře s paprikovou omáčkou".
Pokud má server Toprecepty sloužit i začínajícím kuchařkám a kuchařům, neměly by se zde vyskytovat zavádějící názvy jídel a jejich receptů.
13. 4. 2016 23:08
Jana Pá: autorkou fotky je bahula, autorkou receptu veriik... proto asi ten rozdíl...
12. 4. 2016 14:11
recept je dobrý, ale dle fotky tam nejsou kuřecí prsíčka, ale nožička , jinak recepty paní autorky jsou vždy
12. 4. 2016 13:48
Dělám podobně, necedím a bez masoxu. Nejsem jeho odpůrce, někdy ho taky používám, ale myslím že tady je zbytečný
15. 2. 2014 17:49
holky co ty kupované knedlíky.
25. 9. 2012 18:27
Holky, právě vařím a už teď to tu voní.....škoda.že musím držet dietu, ale snad to bude chutnat aspoň chlapovi.....:) Mno až bude po zdravotní dietě, určo si taky dám....
3. 6. 2012 18:49
Ivusa: díky...
3. 6. 2012 18:48
Veriik: Asi jsem si tě s někým spletla, ale snad nevadí?. Směju se tady, jako koza, až teď koukám, sakra, ta holka není Slovenka!. Každopádně jsem ráda, že už jsi naše. Na FB je taky jedna Vierik, ale ty máš dvě I, ona jen jedno, proto ta mýlka. Tak ať se ti tady líbí
3. 6. 2012 18:46
Také máme rádi ,vařím podobně.Kuře však nejdřív uvařím a poté používám vývar do omáčky.Posílám bod a smekám před krásnou fotkou Jani Remkové
3. 6. 2012 18:41
Jani děkuju
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 21 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 27 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 50 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Nejlepší omáčky české kuchyně. Které jsou ty nejžádanější a jak je připravit
Další recepty
Tématické fráze: kuře na paprice od zdeňka pohlreicha kuře na paprice pohlreich recept na kuře na paprice pohlreich kuře na paprice top recepty kuře na paprice kure na paprice kuře na paprice top recepty kure na papryce kuře na paprice top recept recepty kuře na paprice kure na paprice recept zdeněk pohlreich kuře na paprice kuře na paprice podle pohlreicha recept kure na paprice kuře na paprice zdeněk pohlreich top recept na kuře na na paprice kuře na paprice pohlreich videorecept kuře na paprice se smetanou kuřeci prsa na paprice kuře na paprice top
Suroviny: máslo, cibule, paprika sušená sladká, prsa kuřecí, sůl, vývar kuřecí, smetana na vaření, jíška
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EYn
21 názorů