Likér z černého rybízu, višní a josty
Sladký a hustý ovocný likér připravený ze šťávy, jemného lihu a směsi koření přidaného pro doladění šťavnaté ovocné chuti. Můžete ho použít při přípravě míchaných koktejlů, pít samotný vychlazený, nebo si z něj připravit horký drink na zahřátí.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 24 306 kJ / 5 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,50 g |
Tuky | 53,50 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 663,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to takové dámské pitíčko, ale dobrota. Používáme i do moučníků a ovoce je pak velmi dobré zobání (pozor, má sílu :-) Dříve jsme dělávali pouze z višní, ale už jich je málo, tak jsme začali přidávat i černý rybíz a jostu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 10. 2018 23:05
Markmala: A dělala jste jenom z josty?
11. 10. 2018 22:02
Hledala jsem recept na zpracování josty a narazila jsem na tento. Udělala jsem z polovičního množství (kromě cukru) a nedala některé suroviny: 1 kg josty, 0,5 kg cukru, 0,5 l rumu, 2 celé skořice nalámané na kousky a 1/2 lžíce hřebíčků. Počkala jsem 6 týdnů a hokus pokus se povedl, chutná skvěle a nejenom mě.
11. 7. 2016 18:09
Naloženo.... jen těch 6 týdnů čekání bude těžké vydržet. Už teď mám chuť
21. 7. 2015 09:34
Přidala jsem nové fotky hotového likéru. Zase spíš víc rybízu než višní, už je jich všude strašně málo.
6. 8. 2013 18:41
Marie :Sklenici normálně zavřu víčkem. My jsme tuhle vlastně griotku dělávali pouze z višní, ale protože jich bylo čím dál tím méně, nahradili jsme i jiným ovoce. Pouze z josty jsme ji ale nezkoušeli.
5. 8. 2013 19:08
mám dotaz, tá sklenice se uzavře nebo je otevřená? a zkoušeli jste to někdo jenom z josty?
18. 7. 2012 14:15
rebeka:Nene, nepeckovat Je to fakt velmi dobré
18. 7. 2012 13:33
tak tohle mi uteklo višní plný strom.. jdu do toho
jenom dotaz.. ty višně i s peckou nebo
jenom dotaz.. ty višně i s peckou nebo
9. 7. 2012 15:48
Simona Kucerova:Jojo Simčo, jednou jsme sezobali se sousedy celé 2kg a nemuseli jsme nic pít
9. 7. 2012 09:17
Taky jsem dělával s višní ovoce pak nemá chybu+9
9. 7. 2012 08:46
Pěkný likérek a pak to ovocíčko to asi stačí sníst pár lžičekTaky jsme to dělávali z višní,ale ty už jsem neviděla několik let
8. 7. 2012 20:10
Několik dnů zpět jsem přidávala fotku k višním v rumu. To bude dobrota tohle!! Vím, že v Petřvaldě dělávají něco hodně podobného a ovoce vkládají tak, jak dozrává. Přidávají a přidávají a pak je z toho bezva bowle
8. 7. 2012 18:55
super
8. 7. 2012 17:49
Hmmm, tak ten si udělám, černý rybíz mám ráda a v tétopodobě bude jistě úžasný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 56 sekundami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 7 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 30 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 45 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít úrodu višní? Vyrobte omamně voňavý likér, pralinky nebo výborný sós k sýrům
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Netradiční ovoce českých zahrádek: Josta připomíná rybíz a připravíte z ní tenhle delikátní likér
Další recepty
Tématické fráze: černý rybízový likér recept černý rybízový recepty likér rybízový likér černý rybízový likér černý bez likér domaci vino z josty víno z josty domácí rybízový likér griotka z černého rybízu liker cerny bez rybízový likér recept domácí likér z višní recepty z josty domaci liker z rybizu josta recepty černý rybízový recepty griotka z josty liker z cerveneho rybizu josta v rumu dobroty z višní
Suroviny: ovoce, cukr krupice, rum, skořice celá, koření hřebíček, zázvor čerstvý, lupínky mandlové, kůra pomerančová, kůra citronová
Likér z černého rybízu, višní a josty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7kW
14 názorů