Španělské ptáčky z východu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 660 kJ / 158 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,16 g |
Tuky | 7,83 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 145 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 10,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 1. 2014 19:05
Mňam, jak bych si dal
3. 1. 2014 19:04
A můj recept. Naklepu hovězí maso(falešnou svíčkovou) přes fólii na jemno a potřu obyčejnou hořčicí. Okořením mírně gyrosem, trochou Podravky, mletým pepřem a položím plátky šunky od kosti. Dále proužky perlové cibule , anglickou slaninu, papriku červenou - kápii, okurku, vejce na tvrdo, kolbásu nebo párek - alespoň 90 % masa a zabalím. Ptáčky na oleji opeču do zlatova a vyndám. Na oleji restuji cibuli do měkka a přidám sypkou papriku - zpěním , vrátím zpět ptáčky a zaliji vývarem , do kterého vhodím nové koření, barevný pepř, vegetu a vařím do měkka. Poté ptáčky vyndám , do omáčky přidám na kostičky krájenou čerstvou papriku, sterilované okurky, vejce vařené na tvrdo, párky nebo klobásku a na plátky žampiony - nemusíš. Zahustím hladkou moukou a provařím nejméně 15 minut. Nakonec vliji 250 ml. 33 % šlehačky a dochutím. Jako příloha knedlíky , rýže, těstoviny - vynikající ,ale POZOR - vaříme s láááskou.
25. 8. 2012 08:30
Já maso ještě potřu krémžskou hořčicí
24. 8. 2012 23:17
Dělají se tak i na severovýchodě!!
24. 8. 2012 20:57
24. 8. 2012 20:11
Dělám trochu jinak,do plátku masa dám smažené vejce na slanině,trochu hrášku a zabalím .Jinak postup stejně
24. 8. 2012 17:43
V Praze je vaříme také tak, jen dávám ještě kousíček cibule. A dělám je v pomalém hrnci, nebo tradičně v kastrolu na sporáku a párkrát jsem je pekla v troubě a bylo to také moc dobré. + bod
24. 8. 2012 17:02
Ti vrabci jsou k sežrání
24. 8. 2012 16:35
24. 8. 2012 16:17
chocolate:
luxusní jsou i z opaku tlakového, čiže z pomalého hrnčeka
ty blááho.. to jsme dlouho neměli.. to je nápad.. kolotoč kúpim.. co to melu ptáky udělám
luxusní jsou i z opaku tlakového, čiže z pomalého hrnčeka
ty blááho.. to jsme dlouho neměli.. to je nápad.. kolotoč kúpim.. co to melu ptáky udělám
24. 8. 2012 15:32
V nejzápadnějším cípu naší republiky je vaříme taky tak
24. 8. 2012 14:52
spagetka:a já bych řekla, že i na jihu a už úplně cítím, jak budou v PH výborný Dávám ti teri 4.bod
24. 8. 2012 13:24
Myslíte, že bych je mohla zkusit i na západě???
24. 8. 2012 12:54
A pak že prý z východu nikdy nic dobrého nepřišlo...
Já dělávám také v tlakáči, přendám do litiňáku a dopeču v troubě.
Já dělávám také v tlakáči, přendám do litiňáku a dopeču v troubě.
24. 8. 2012 12:53
Teri dělají se takto i na severu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 6 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 10 minutami
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 14 minutami
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 47 minutami
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 50 minutami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jak udělat špenát na pánvi? Dáte přednost čerstvým listům nebo mraženému protlaku?
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček v pomalém hrnci spanělsky ptaček španělské ptáčky v pomalém hrnci španělský ptáček v tlakovém hrnci španělský vrabec pomalý hrnec španělský ptáček hovězí ptáček recepty luxusni spanelsky ptacek ptáčky v pomalém hrnci španělské ptáčky španělské ptáčky v ph španělský ptáček v ph varime ptacky španělské ptáčky v tlakovém hrnci španělsý ptáček luxusní španělské ptáčky spanelsky ptacek pomaly hrnec jak se dělají španělské ptáčky jak se dělají ptáčci ptacky v tlakovem hrnci
Suroviny: hovězí zadní, mrkev, okurky sterilované, slanina, vejce, cibule, paprika sušená sladká, sůl, pepř černý, olej
Španělské ptáčky z východu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBKW
15 názorů