Moravský králík
Pečený králík je skvělou volbou pro slavnostní večeři. Tento pokrm přináší dokonalé spojení intenzivní chuti česneku a šťavnatého masa králíka, který se vypeče do dokonalé zlaté krustičky.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 7 120 kJ / 1 702 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,96 g |
Tuky | 160,05 g |
Vláknina | 11,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 660 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Přílohu zvolte podle Vaší chuti, pečivo, rýži nebo bramborovou kaši.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2016 21:10
recept jsem objevila až nyní. Zkusila jsem takto připravit i vepřová žebírka, pekla jsem pomalu a výsledek: úžasná mňamka
3. 5. 2014 12:36
tonnydj@seznam.czzkusím to s tím kysaným zelím snad se to povede
9. 11. 2013 16:31
Dá se prosím, nahradit bílé víno červeným ??
29. 3. 2013 21:58
Králíka jsem upekla a byl luxusní, opravdu to nemá chybu. Šťavnatý , výborný. Doporučuji.
24. 3. 2013 10:51
tento recept me velice zaujal a mohu rict, ze takhle vypecenyho samecka jsem jeste nejdl
16. 6. 2012 15:44
Přiznám se,moc králíka nejím,ale manžel přinesl domácího krasavce. Říkám si co s ním.......Zabrouzdala jsem na internetu a tento recept se mi zalíbil,vyzkouším.
19. 4. 2012 09:45
Dnes jsem dělala Moravského králíka, doopravdy výborný recept.
28. 3. 2012 20:17
maso se krásně rozpadá na jazyku....těsně před vložením do trouby jsem to vše ještě pokryl vrstvou kysaného zelí. vyzkoušejte!!
24. 3. 2012 09:44
jeto prima mama nevi co s kralikem a todle ji nadchlo
13. 3. 2012 10:17
jdu na to nevedel jsem co z kralikem. Ted uz vim:-
11. 4. 2011 19:43
To musím zkusit.Zrovna ted táta jednoho králíka klepl.Hold osud
22. 4. 2009 21:38
To se mi povedlo V tom případě máš krásnou remosku, vypadá na fotce jako černý talíř.
22. 4. 2009 19:59
jaj maris.....vdaka...ale ten *tanier* nie je tanier...je to moja remoska.....je jasne, ze fotky skresluju...mrzi ma, ze ta to zmiatlo.
22. 4. 2009 19:58
Králíček vypadá moc dobře a určitě taky tak chutnal. Škoda, že momentálně žádného nemám Krásná fotka - máš nádherné talíře
22. 4. 2009 09:03
...a to som si veru ani nevsimla ja skapem....no to bude pravdepodobne tym, ze tento mesiac chodievame vzdy vzdy na slovensko a otecko nam nejakeho zajaca vytiahne z kotca...tak. no a fotku urcite pridam....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 50 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Jak naporcovat králíka. Názorné video naučí jednoduchý postup i začátečníky
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
Další recepty
Tématické fráze: králik domácí recepty domácí králík recepty recept králík na hořčici z prostřeno králík na víně podle polreicha recepty z králičího masa recepty králík domácí králík domácí naložení králíka kralik-recepty recepty-králík králíci na prodej králíčí recepty prodej králičího masa králík recepty podle dity cena kraliciho masa králičí filety králík na hořčici babica kralik pečený recept prodej králíků na maso recepty z králíka domácího na pivu
Suroviny: králík, olej, víno bílé, voda, pepř, paprika sušená sladká, hořčice, kečup sladký, cibule, česnek, sůl
Moravský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng4
17 názorů