Domácí rychlé máslo
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když bude šlehání trvat déle nebojte se!! :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 2. 2017 23:23
28. 5. 2015 10:05
8. 5. 2013 17:57
senky: to bude asi náhoda poradila ho kamarádka ...
Jamie je moc šikovný!!
Jamie je moc šikovný!!
13. 2. 2013 00:12
Montanka: při přípravě šlehačky se musí dávat pozor na přešlehání, jinak se srazí a oddělí se tuk.
13. 2. 2013 00:09
Děvčata, vždyť víme, o čem je řeč. Když jsem byla trochu větší, abych mohla máslo stloukat, tak jsem vždy při práci musela povídat nebo zpívat, abych nemlsala. Vždycky jsem nadzvedávala víko soudku, abych se "podívala", jestli se už máslo tvoří, ale vždycky jsem prstem setřela smetanu a olizovala. Mňááám. To byla dobrota. Ale také pořádná dřina - ruce od točení klikou bolely, zvláště, když už se začínaly tvořit hrudky másla, tak to šlo ztěžka. Ale stálo to za to. Za odměnu jsem směla olízat celé víko, kde ulpělo podmáslí s kuličkami másla.
12. 2. 2013 20:04
Nadja: stojí za vyzkoušení u nás doma je většina věcí k okamžité spotřebě
12. 2. 2013 20:04
Nadja: a já jsem babičce ujídala lžičkou a máslo mám ráda do teď a poznám, když je dobré - zkrátka jako to od babičky
12. 2. 2013 19:57
Nadja: já se taky hlásím do klubu vzpomínek
12. 2. 2013 19:47
tak tohle se mi stávalo, když jsem šlehala šlehačku :D tak bych to mohla zkusit cíleně :D
12. 2. 2013 19:45
Nadja: máme úplně stejné vzpomínky
12. 2. 2013 19:37
senky: jj, včera dělal Jamie. Ale je to máslo jen k okamžité spotřebě.
Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.
Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.
12. 2. 2013 18:36
Zdrojem je Jamie Oliver Včera zrovna toto máslo dělal, ale postup byl trošičku propracovanější
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 22 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 25 minutami
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 29 minutami
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem internetu je máslová svíčka: Když ji zapálíte a namočíte do ní pečivo, budete uchváceni
Jak připravit domácí mléčné produkty? Vyzkoušejte je s námi
Hnědé máslo se hodí do dezertů i slaných pokrmů. Aby mělo typickou oříškovou chuť, je třeba ve správný okamžik vypnout sporák
Další recepty
Tématické fráze: jamie oliver - domácí máslo jamie oliver domácí máslo domácí máslo domácí máslo ze smetany jamie oliver máslo domácí máslo jamie oliver jak stloukat máslo robot na maslo domaci maslo jamie recept domaci maslo máslo rychle máslo v robotu jamie a máslo rychlé máslo rychlé domácí recepty domácí máslo z kyselé smetany maslo ze smetany jamie oliver máslo z kyselé smetany máslo oliver jamie oliver maslo domaci
Suroviny: smetana ke šlehání
Domácí rychlé máslo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kok
12 názorů