Cmunda po kaplicku
Cmunda po kaplicku, alias bramborák plněný uzeným masem, je oblíbené staroslovenské jídlo. Tradičně se peklo na plotně, nasucho nebo na sádle, a patřilo mezi jídla chudých. Nyní už si ho může dopřát každý a s přípravou není až tak moc práce.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 360 kJ / 1 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,40 g |
Tuky | 30,10 g |
Vláknina | 13,94 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 2,86 g |
Sůl | 6,54 g |
Sacharidy | 94,58 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2016 11:47
28. 1. 2016 19:24
28. 1. 2016 15:00
11. 10. 2014 11:14
10. 10. 2014 21:44
6. 1. 2013 10:49
8. 11. 2011 11:29
19. 7. 2011 19:12
13. 1. 2011 08:15
26. 12. 2009 13:22
5. 7. 2009 23:56
4. 7. 2009 18:31
13. 4. 2009 16:01
13. 4. 2009 15:07
16. 3. 2009 02:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 21 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 1 minutou
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 42 minutami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 50 minutami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 53 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 55 minutami
Kuře na paprice
vervla uvařil před 1 hodinou
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 1 hodinou
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně uvařit zelí, aby bylo chutné a zachovalo si blahodárné účinky. Poradíme, jak na to
Cmunda po kaplicku: Jihočeský bramborák, plněný uzeným a podávaný se zelím je skvělým jídlem do podzimních plískanic
Jak na bramboráky plněné masem, sýrem či zeleninou? Těsto musí být hustší než obvykle, náplň obalená moukou bude skvěle držet
Další recepty
Tématické fráze: bramborak po kaplicku jak se dělá cmunda kynutá cmunda v troubě cmunda se zelím kynutá cmunda bramboraky po kaplicku bramborová cmunda staročeská cmunda kaplicky bramborak smunda kachní roláda babicovy dobroty kachní roláda cmunda v troubě cmunda s uzeným cmunda na plech bramborak cmunda cmunda do pekáče bramborák po kaplicku recept bramborak recept cmunda na pekáč
Suroviny: brambory, mouka hrubá, česnek, mléko, vejce, sůl, pepř mletý, majoránka, maso uzené, olej
Cmunda po kaplicku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xN2
27 názorů