Marcelky lahodný nakládaný bůček
Suroviny
Porce: Dle množství surovin
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Já dal do marinády malou lžičku Brendy. Lépe se rozleží.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2014 15:37
Právě dělám dám vědět tak za týden.doufám že si všichni pochutnají určitě bude dobrý.
21. 3. 2014 11:03
Dajdo když uděláš s nádivkou na pokecu. nemá chybu.
21. 3. 2014 11:01
Dajda:
21. 3. 2014 11:01
Dajda: Holka moje zlatá. To mi ani neříkej. Tu a tam se nám podaří koupit parádní vepřovou špičku a je bez myšlení. Pořádná kapsa. Nádivka, zašít, upéci a ta bašta nepředstavitelná. Jako božská MANA , stejná jako těch poutníků na pošti co byli božsky zachráněněni. A pak už je Knedle, nebo brambůrek a brusunky. MŇAM.
21. 3. 2014 09:52
Dajda:jasně že podle receptu
21. 3. 2014 09:09
Vaclav Fronek: Mně vůbec nevadí, že jsem si rozšířila jazykový obzor. Včera jsem koupila krásný bůček - špičku, tak teď mám dilema, jestli upéct s knedlíkem, jak jsem plánovala původně, nebo zkusit tenhle zajímavý recept.
21. 3. 2014 08:51
Jitkas:Jsem rád, že se to vysvětlilo. Holt ra moje hantýrka. Ale všichni pochopili a o to šlo. Já se budu snažit příště trochu více vysvětlit a nemlžit.
20. 3. 2014 20:27
Vaclav Fronek: Vašíku, bůček je vždycky fajn, já ho nakládám vařený na několik dní naložený s kořením v lednici a je výtečný, tak tento bude také dobrý. Máš 6.
20. 3. 2014 19:13
spagetka: Já znám slovo napajcovaná ve smyslu silně navoněná. Nevím, zda má své kořeny ve východních Čechách jako já. Výraz pajc jsem nikdy neslyšela. Je to ale stále totéž, i ten bůček bude libě vonět
20. 3. 2014 14:23
magdalenka: no vida i na Slovensku to používají jako marinádu
rozmarynaH: u nás na Jizerkách zovna tak - napajcovaná - silně našminkovaná, zmalovaná.....
Jenže děvčata, víte, že to stejně má základ v potírání, nanášení? Ono i když se napajcáme, tak se natřeme. A to slovo pochází mimochodem z němčiny, kde to znamená opět potírání, mašlování... No a zas jsme u kořenů řeči. Takže všichni máme pravdu
rozmarynaH: u nás na Jizerkách zovna tak - napajcovaná - silně našminkovaná, zmalovaná.....
Jenže děvčata, víte, že to stejně má základ v potírání, nanášení? Ono i když se napajcáme, tak se natřeme. A to slovo pochází mimochodem z němčiny, kde to znamená opět potírání, mašlování... No a zas jsme u kořenů řeči. Takže všichni máme pravdu
20. 3. 2014 14:16
Všem děkuji za vysvětlení. Na Plzeňsku, odkud pocházím, se "pác-pácování" nikdy nepoužívalo. Když byl někdo napajcovaný (přidané j uprostřed slova), byl zmalovaný nebo měl těžší špičku, případně věc byla natřená. Ještě jednou děkuji
20. 3. 2014 14:02
U nás sa pod slovom "pác" rozumie marináda. Je to starší výraz, kedysi sme slovo marináda nepoznali - hovorím o našej rodine. Nakladalo sa napr. mäso, slanina, šunka (aj s koreninami) pred údením do slaného pácu - roztoku.
Ja keď marinujem mäso pred grilovaním, stále hovorím o pácovaní...
Ja keď marinujem mäso pred grilovaním, stále hovorím o pácovaní...
20. 3. 2014 13:56
Jitkas:rozmarynaH: aha, to je moje chyba, on dal Vašek ten název Pác i do receptu, já to změnila na marinádu, ale poznámky jsem si nevšimla. Je to krajový budějovický výraz pro marinování,pokud je to spíše husté, nikoli řídké, opravím to tam
20. 3. 2014 13:48
rozmarynaH: Pomazeme marinadou.....neco jako "napajcovat", kraj Vam nereknu, vzdy jsme pouzivali, znamena pomazat, namazat, puvod - nemcina.
20. 3. 2014 13:24
Recept se mi líbí, jen neznám význam slova pác-pácem. Nikdy jsem ho neslyšela. Prosím o přeloženía přiblížení kraje, kde se používá. Děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 3 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 19 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Správné marinování pomůže grilovanému masu ke křehkosti a lepší chuti. Poradíme, jak a čím lze marinovat
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: jak naložit bůček na pečení jak naložit buček naložený česnekový bůček naloženi bučku na pečeni nalozeni bucku top recepty nakládaný bůček nakládaný bůček nalozeni bucek vařený naložený bůček jak naložit maso na pečení naložený bůček vařený a nakládaný bůček naložení masa před pečením naložení bůčku před pečením recept na nalozeni bucku naložení masa na pečení bůček naložení recept naložení bůčku jak naložit bůček před pečením naložit buček
Suroviny: bůček vepřový, česnek, hořčice, med, sůl, pepř, chilli
Marcelky lahodný nakládaný bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BqP
18 názorů