Kopřivový špenát
Začátek jara je spojeno s pomyslnou očistou, sbíráním čerstvě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Vše v jednom pak najdete i v tomto receptu. Z čerstvých štiplavých kopřiv si připravíte skvělou zeleninou přílohu na způsob špenátu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,60 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když bude ještě kopřivinu cítit a bude mu to vadit, může vyměnit vřící vodu nebo dát více česneku. Jak kdo má rád a snáší. Dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 7. 2009 07:19
Já děkuji za uznání a hlavně Janě R.H.za fotky. Letošní rok je pro manželku málo příznivý a já opravdu letos tento špenát (jako vždy na chatě) nedělal a tudíž nemohl fotit jak jsem sliboval. A NECHCI PODVÁDĚT ! Tak jsem vděčný Janě. Snad se naše situace stabilizuje a my ještě na chatu budem jezdit a ne jen na pár hodin,. Rád bych poznamenal k receptu, že tento špenát není jen jarní, ale dá se dělat vždy, když někde jsou mladé kopřivy. Třeba, když se staré posečou, někde za stavením a začnou růst nové. A ještě poznámka . Ceníme si tento špenát ( i když nejsem nikterak vyhledávač moc zdravé stravy, ale okolnosti nás donutili) zvláště proto, že ho mohou nemocní lidé a ne jen ledvináři.
25. 7. 2009 21:09
Jani,díky,opravdu je to moc dobrý špenát.
25. 7. 2009 20:50
Jaruno a ty za fotky máš plus ode mne! To jsem ještě nezkoušela.
25. 7. 2009 20:44
Teda Václave.Máš jedničku.Mám tady vnoučata,a ta nechtěla věřit,že je to z kopřiv.Hned musely ochutnat aspoň s brambůrkama a zítra jim upeču k tomu králíka.Dík za recept a dávám bodík a už je v oblíbených.Přidala jsem i foto.
2. 3. 2009 15:26
tohle dělám pravidelně na jaře, nám naopak chuť kopřiv nevadí, takže je jen lehounce spařím. KKaždopádně je to moc dobré, nejen zdravé
2. 3. 2009 11:55
Ten dělávala moje babička (a byla Jihočeška z Kamenného Újezda a i ty nemocné ledviny sedí...).
Mňam...
Mňam...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 15 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 12 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Svatý neboli Pašijový týden začíná. Jak se říká jednotlivým dnům a jaké se s nimi pojí zvyky a tradice?
Frncábníky na sádle: Neobvyklé bramboráky z Podkrkonoší v chuti fantasticky oživí lístky čerstvých kopřiv
Další recepty
Tématické fráze: kopřivový čaj příprava jak udělat špenát špenát recept čaj z kopřiv příprava jak se vaří kopřivový čaj příprava kopřivového čaje špenát příprava mraženého špenátu recepty ze špenátu špenat zkopriv špenát recepty kopřivovej špenát spenat.z.kopriv. kopřivajako špenát špenátzkopřiv špenat skopřiv kopriivovy jak uvařit špenát špenát s kopřivama jak se vari spenat
Suroviny: kopřivy, vejce, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, sádlo, strouhanka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
21 názorů