Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 030 kJ / 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,95 g |
Tuky | 2,27 g |
Vláknina | 15,01 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 40,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sádlo, které jsme odebírali během pečení, necháme na chladném místě ztuhnout nejlépe v menší zavařovací sklenici (používám například dobře vymyté sklenice od majonéz, kyselých okurek, apod. - co vydrží prvotní horký nápor. Poté sádlo necháme schladit a můžeme ho použít na například na chleba nebo i při dalším vaření místo olejů.
Kachna je sama osobně hodně mastná, ale maso se bohužel i přesto dokáže rychle vysušit a podlévání pomůže zachovat masu jemnost.
Místo maizeny se dá také použít hladká mouka (obě se tedy nedříve před přidáním smíchají s vodou, aby se netvořily hrudky), ale v tom případě je nutné brát v potaz, že tím recept nebude bezlepkový. Maizena má taktéž vlastnost, že hodně rychle zhoustne, ale poté také hodně rychle řídne a vše může vypadat řidší během pár minut před podáním než ještě na samotné plotně.
Výběr druhů bezlepkových knedlíků je již nyní lepší, tak záleží na tom, kde nakupujete.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 7. 2016 21:59
No, když už píšete recepty stylem jako pro Rodinnou školu tak v úvodu by bylo fajn doplnit, že ptáka vložíme do pekáče prsama dolů...
...a že aby se "kožuch" nepřichytl ke dnu pekáče a nepotrhal se, tak kdysi se maso podkládalo špejlemi ale ffčíl je jednodušší péci na papíru na pečení
10. 7. 2016 21:13
10. 7. 2016 19:50
10. 7. 2016 19:38
8. 7. 2016 18:26
8. 7. 2016 17:37
8. 7. 2016 17:08
8. 7. 2016 17:00
8. 7. 2016 16:46
8. 7. 2016 15:56
6. 7. 2016 16:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 7 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 10 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 35 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rychle pečená kachna na jakou teplotu péct kachnu knedlíky ke kachně kachna se zelím a knedlíkem pečená kachna rychle kachna recept kachni prsa s kedlubnovym zelim lina kachna pečená kachna s bramborovým knedlík kachna.s.husou.zeli.bramborovy knedlík pečená husa s kedlubnovym zelim kachna- dlouhodobé pečení pečená kachna ha recepty knedliky se zelim bramborové knedlíky se zelím kachna pečena recepty pečená kachna kyselé zelí s kedlubnovým recepty jak rychle zmekne kachna kachna recepty
Suroviny: kachna, máslo, cibule, kmín celý, vývar drůbeží, cibule, kedlubna, sůl, kmín celý, ocet vinný, sádlo, škrob kukuřičný, knedlík bramborový
Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ2L
11 názorů