Rajská omáčka
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly naše maminky a babičky.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 307 kJ / 1 268 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,37 g |
Tuky | 50,71 g |
Vláknina | 15,44 g |
Cholesterol | 363 mg |
Sodík | 279 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 74,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rajskou dělám léta stále stejně, jen mi kdosi poradil, že tam můžu dát skořici, tak ji dávám a někdy ještě přidávám zakysanou smetanu, taky výborné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 9. 2009 17:33
Mariaj-díky,mám radost, že vám chutnala
4. 9. 2009 08:18
tak rajská bola vynikajúca nedala som čerstvé paradajky ale ináč som robila podla receptu... dávam bodík
16. 6. 2009 16:48
Rajskou všichni milujeme. Přidávám do vaření libeček. Je super + bodík
12. 6. 2009 13:35
Ivčo, jaký že fotka nic moc, vždyť je krásná a jsem ráda, že jsi si vybrala tuhle, vyzkoušela a chutnala, to je pro mě nejdůležitější
Vidíšještě se naučíš improvizovat, no není to skvělý
mě osobně to hrozně baví, vymýšlet nové chutě a zatím to bylo všechno mocinky dobré, ale klidně se může stát, že něco nebude k sobě sedět a půjde to na půdu kočičkám,chááááá
Díky za zprávu, odepíšu večer
Vidíšještě se naučíš improvizovat, no není to skvělý
mě osobně to hrozně baví, vymýšlet nové chutě a zatím to bylo všechno mocinky dobré, ale klidně se může stát, že něco nebude k sobě sedět a půjde to na půdu kočičkám,chááááá
Díky za zprávu, odepíšu večer
12. 6. 2009 13:10
Jani,tá moja fotka nič moc ,ale omáčka bola výborná.Do rajčinovej som vždy dávala iba bobkový list,korenie,soľ a cukor.Ale s tým citrónom a škoricou to naozaj nemalo chybu .Odteraz začnem určite viac experimentovať.Dávam ti bod
31. 5. 2009 09:33
Radko, díky za bodíkaJo, máš pravdu, že takto je to rychlejší, než tu jíšku dělat zvlášť, příště to vyzkouším podle tebe a díky
31. 5. 2009 08:20
Bibinko,je to výborná rajská,já ale prvně udělám cibulovou jíškudo které přidám jen rajčatový protlak,který zaleji vývarem,přidám koření(to co dáváš ty).Je to ekonomicky a časově výhodnější.Stejným způsobem dělám i s plněnejma paprikama,jen místo vyvaru z masa dávám masox.Bodík
31. 5. 2009 08:17
Bibinko,je to výborná rajská,já ale prvně udělám cibulovou jíškudo které přidám jen rajčatový protlak,který zaleji vývarem,přidám koření(to co dáváš ty).Je to ekonomicky a časově výhodnější.Stejným způsobem dělám i s plněnejma paprikama,jen místo vyvaru z masa dávám masox.Bodík
27. 5. 2009 22:22
Bibi, já skořici taky dávám, jenom ne tu papriku a tymián. Akorát na konec do ní strouhám perník. Zjemní omáčku, ale dá tmavší barvu a výraznější chuť.
Bodík za kopretinky!
Bodík za kopretinky!
27. 5. 2009 21:46
Eli, taky máš i trochu pravdu, ona se u těch koní mnohdy ani nenají jak je z nich hotová, že by pak doslova "sežrala" co jí přijde pod ruku a když je papů od maminky tak to je bezedná a rajda to je její jednička,u té se ani nezná. Jinak je štíhlá a někdy přemýšlím, kam to do ní jde
27. 5. 2009 21:28
Jo a posílám bodík
27. 5. 2009 21:25
Já dávám skořici taky, ale tymián ani papriku ne. Bibi, ale ta Tvoje rajská vypadá nádherně a kopretiny nemají chybu
27. 5. 2009 20:31
Do rajské dávám skořici snad "odjakživa", zato nedávám tymián. Když už bych ho použila, tak jen čerstvý, sušený mě nějak nezaujal...
Bibi, Tvoje Janinka buď 14 dní nejedla nebo máš tu rajskou opravdu dokonalou, jinak si těch osm knedlíků nedovedu vysvělit . Viděla jsem její fotky a postavu má perfektní, alespoň pokud si to dobře vybavuji...
Bibi, Tvoje Janinka buď 14 dní nejedla nebo máš tu rajskou opravdu dokonalou, jinak si těch osm knedlíků nedovedu vysvělit . Viděla jsem její fotky a postavu má perfektní, alespoň pokud si to dobře vybavuji...
27. 5. 2009 20:24
Bibi, tak takovou rajskou miluji Já jen přidávám trochu kečupu, naši ji mají rádi s ní. A ty sedmikrásky nemají chybu Bodík
27. 5. 2009 19:08
Zrovna jsem četla v Tině, že salát můžeme ozdobit sedmikráskami. tak jsem si říkala, jééé, to musí vypada super! A tady máme rajskou s kopretinkama? Nádhera, Bibi +
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 19 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 47 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 49 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rajska omacka rajska omacka recept rajska rajská omáčka z rajčat recept na rajskou omacku top recepty rajska omacka rajska recept recepty rajská omáčka rajska omacka recepty recept rajska omačka jake maso na rajskou omacku rajska omacka z rajcat recept recept rajska rajská omáčka top recepty jaké maso na rajskou recepty na rajskou omačku recept na rajskou rajská omáčka s masem rajská omáčka s hovězím masem rajskaomacka
Suroviny: maso hovězí, rajče, protlak rajčatový, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, koření hřebíček, tymián, skořice, paprika sušená sladká, šťáva citronová, cukr, olej, sůl, citron, máslo, mouka hladká
Rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg7g
180 názorů