Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Nadýchané věnečky z odpalovaného těsta plněné chutným vanilkovým krémem a posypané moučkovým cukrem chutnají jako z cukrárny. I když se příprava může zdát složitá, není se čeho bát, podle tohoto receptu to určitě zvládnete.
Suroviny pro 16 kusů
16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 26 427 kJ / 6 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,69 g |
Tuky | 360,98 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 3,01 g |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,38 g |
Sacharidy | 636,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Niekto radí neotvárať rúru, ale ja uvádzam dvierka otvárať tak asi každé 4 minúty, ale len na moment. Dobu pečenia si musí vyskúšať každý sám, lebo každá rúra pečie inak.
Ale každý si to musí v svojej rúre vyskúšať.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 7. 2017 20:55
26. 1. 2017 20:52
26. 1. 2017 20:13
26. 1. 2017 19:59
26. 1. 2017 19:55
26. 1. 2017 19:29
Já sama používám dva postupy - buď zašlehat změklé máslo rovnou do teplé uvařené kaše a nebo nechat kaši vychladnout a po částech ji přidávat do vyšlehaného másla. Takže si myslím, že Váš postup určitě nebude zbytečný
26. 1. 2017 19:28
26. 1. 2017 19:26
26. 1. 2017 19:24
26. 1. 2017 18:10
26. 1. 2017 10:48
A k receptu: no, alespoň autor netvrdí, že je to žloutkový krém Já peču na 220°C prvních 10 minut a pak dopékám při 170°C dalších asi 10-15 minut. Troubu neotvírám vůbec, aby pečivo nekleslo!
Věnečky vypadají moc dobře Chybí postup na krém.
26. 1. 2017 10:25
Já zkusil dát do krému Zlatý klas 1x...
No, asi jsem blbě přečetl návod
26. 1. 2017 10:11
26. 1. 2017 08:19
K Zlatému klasu - nie je to chytanie za slovíčka. Nahradiť sa to dá, ale nie je jedno, či na 700 ml mlieka použijem 2 pudingy alebo 2 Zlaté klasy. Hustota bude rozdielna. Kto používa Zlatý klas, ten to vie, ale väčšina ľudí v Čechách ho možno nepozná, pretože donedávna nebol k dostaniu. Takže práca a suroviny môžu vyjsť nazmar, resp. výsledok nebude taký, aký očakávali. A len tak meszi nami: pečiem desťročia a Zlatý klas sme používali doma, ešte keď som bola malé dieťa, používala ho už moja babička.
26. 1. 2017 06:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 29 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 31 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 42 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 44 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: venecky z odpal.testa věnečky z odpalovaného těsta krem ze zlatého klasu odpalovane venceky recept krém zlatý klas co je to zlaty klas odpalované věnečky venceky s odpalovaneho cesta žloutkové věnečky z odpal.těsta věnečky z odpal odpalované věnečky s krémem věnečky recept recept na věnečky z odpalovaného těsta věnečky s vanilkovým krémem věnečky odpalované recept na luxusní věnečky zlatý klas s máslem recept věnečky luxusní věnečky z odpalovaného těsta recepty věnečky odpalované
Suroviny: mouka polohrubá, voda, vejce, máslo, sůl, mléko, zlatý klas, máslo, cukr moučkový
Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWVG
17 názorů