Bujon (vývar) s vejcem
Tuto jednoduchou polévku připravíte ze dvou surovin a příprava zabere jen okamžik. Žloutek zalitý kvalitním hovězím vývarem vás zahřeje a posílí vaše tělo. Proto je vhodný i v případě nemoci.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 575 kJ / 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,68 g |
Tuky | 9,76 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 1,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento "nerecept" vkládám z důvodu rozčarování z personálu (na place i v kuchyni), který o existenci něčeho takového neměl ani páru...
Kdysi bylo jídlo k mání i v těch nej(s)prostších provozovnách RaJ - vývar furt někde bublal a vajíčko se vždy našlo.
Bujon se žloutkem se podává spíše při slavnostnějších, vícechodových příležitostech jako první, nebo druhý lehký chod před dalšími, zpravidla sytějšími jídly, ale jedná se i o tzv. "postelové" posilující jídlo pro choré.
Na rozdíl od mnohých jiných vývarů u hovězího neplatí, že čím kvalitnější (dražší) maso, tím lepší vývar.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 7. 2018 10:30
16. 7. 2018 10:30
No, to je fotka jak ze žurnálu
Děkuji
***
V časové tísni občas, než uvedu vývar (z lednice) k varu, tak vykoupu vejce (z lednice - tedy ve skořápce v horké vodě aby nebylo ledové a po zalití vývarem mám bujon se ztraceným vejcetem jako když vyšije
16. 7. 2018 10:11
16. 7. 2018 10:04
Já si ho doma čas od času s chutí dělávám. Dovolila jsem si přidat fotku
16. 7. 2018 01:24
16. 7. 2018 00:42
Simona Skolakova:
Ale neměly ty šálky DVĚ ucha, že neééé?
Asi jste to myslela jinak, než to vyznělo neb rád bych viděl bujonový šálek z nerezu
No, představit si ho dokáži, leč s horoucím vývarem bych ho k ústům dobrovolně nepřiložil...
15. 7. 2018 23:38
15. 7. 2018 22:08
15. 7. 2018 21:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 5 sekundami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 58 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bujon bujon recept kuřecí bujon s vejcem. hovězí vývar z bujonu hovězí vývar s vejcem recept na bujon recept na bujon bujon kureci vývar recept hovězí bujon s vejce vývar s vajíčkem bujon se žloutkem hovězí bujon recept co s vývarem vývar nebo bujon jak se podava bujon hovězí bujón s s vejcem bujon s vecem hovězí vývar a vejce jak se dela vyvar z bujonu bujon polévka s vejcem
Suroviny: vývar masový, vejce
Bujon (vývar) s vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1l5P
24 názorů