Panna cotta - italský dezert
Panna cotta je výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Smetanu s vanilkou a cukrem stačí přivést k varu a poté do ní rozmíchat želatinu. Malinová omáčka s červeným vínem tomu dodá ten správný šmrnc.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 382 kJ / 1 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,46 g |
Tuky | 56,80 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 230 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 162,50 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2019 07:25
Pro začátečníky chybí v postupu údaj, že želatina se předem namáčí do studené vody. Přidání suchých plátků rovnou do horké tekutiny by asi nedopadlo dobře.
18. 6. 2019 06:37
Thomassss: Napsat dva platky zelatiny je zavadejici, mel bys tu zelatinu upresnit v gramech jak do smetany, tak do omacky.
17. 6. 2019 22:52
casino: Vlastní pojmenování :)
Používám to tak pořád, pro rozdělení a aby to také pochopili ti méně rozumní a inteligentní lidé. :)
Používám to tak pořád, pro rozdělení a aby to také pochopili ti méně rozumní a inteligentní lidé. :)
17. 6. 2019 22:50
"Panna cotta - italský dezert"
***
"Panna (smetana): Cotta (omáčka):"
Zajímavá lingvistická konstrukce
No, dosud jsem měl za to, že panna cotta = vařená smetana
***
"Panna (smetana): Cotta (omáčka):"
Zajímavá lingvistická konstrukce
No, dosud jsem měl za to, že panna cotta = vařená smetana
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 7 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Tématické fráze: dezert pana kota pana cota italský panna cotta panna cotta recept desert pana kota desert pana cota desert pana cotta italsky desert ze smetany s ovocem italský zákusek desert panna cotta pannacotta dezerty s panna cottou dezert ze smetany 33 zakusek pana cotta pana kota dezerty dezet pana kota moučník pana cota recept panna cotta recept panna cota pana cotta
Suroviny: smetana, cukr krupice, lusk vanilkový, želatina, víno červené, šťáva citronová, želatina, maliny
Panna cotta - italský dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LrLp
4 názory