Kaštanová kaše (Kanada)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 406 kJ / 1 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,02 g |
Tuky | 47,67 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 183,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotku přidat nemůžu, kaštany tady asi neseženu. Recept pro ty, kteří rádi zkouší nové nebo neobvyklé recepty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2019 17:53
Eja57: V Nasavrkách na Chrudimsku je velká plantáž a dokonce malé sazeničky rozesílají po republice. Ale čekat na surovinu tímto způsobem se mi jeví jako lehce nepraktické a tak hypermerkety to jistí Ve velkých jsou k dostání běžně.
2. 11. 2019 14:32
Eja57: O plantáž tedy nešlo, byly to dva obrovité staré stromy. Rostly na místech, kam nikdo nechodil, protože to bylo na kraji strmé a dosti vysoké skály. Ale je to už tak dávno, že nevím, jestli tam ty stromy ještě vůbec existují. No dneska bych se na tu prudkou stráň nevydrápala a k těm stromům nelezla, Už na to nejsem dost mladá a odvážná. Dnes bych si asi raději koupila ty zavakuované kaštany, kdybych je někdě potkala.
2. 11. 2019 13:18
MamlajdaD: Jak vypadá jedlý kaštan ještě v té ježaté slupce jsem viděla jen na obrázku...a ani netuším, jestli někde v Česku nějaká kaštanovníková "plantáž" existuje.
Ty vzrostlé stromy co mám pod okny jsou všechno kaštanovník koňský, nejedlý, ale ráda je sbírám a naleštím a mám je jako podzimní dekoraci...
Ty vzrostlé stromy co mám pod okny jsou všechno kaštanovník koňský, nejedlý, ale ráda je sbírám a naleštím a mám je jako podzimní dekoraci...
2. 11. 2019 12:51
Eja57: Dík za komentář. O tom povaření ve vodě jsem také četla, snad to mám i u některého "kaštanového" receptu. A nikdy neříkej nikdy, i když práce je to nepříjemná, to loupání. Nejlíp to jde z čerstvých kaštanů, ale to se zase musejí vyloupat z těch strašně pichlavých kaštanových slupek, někdy sami nevypadnou. Takže si nevybereš. No pro mlsnou pusu musí člověk někdy něco udělat! Zdravím!
2. 11. 2019 11:29
Z vlastní zkušenosti - doporučuji sehnat již oloupané zavakuované kaštany...
Naříznout do X na vypouklé straně, lepší než trouba dle mé zkušenosti je povařit tak 10 minut v hrnci na plotně, scedit a hned zabalit do utěrky, trochu podrtit, aby povolily slupky a no pak oloupat...ale HORKÉ! jakmile slupka zchladne tak zase ztvrdne... Absolvovala jsem to 2x v životě a už NIKDY víc
Naříznout do X na vypouklé straně, lepší než trouba dle mé zkušenosti je povařit tak 10 minut v hrnci na plotně, scedit a hned zabalit do utěrky, trochu podrtit, aby povolily slupky a no pak oloupat...ale HORKÉ! jakmile slupka zchladne tak zase ztvrdne... Absolvovala jsem to 2x v životě a už NIKDY víc
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 12 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 4 minutami
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 12 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 19 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: kaštanová kaše jak vyloupat jedlé kaštany kaše z jedlých kaštanů
Suroviny: kaštan jedlý, máslo, smetana, med
Kaštanová kaše (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kE85
5 názorů