Cuketový chleba bez hnětení
Připravit vláčný cuketový chleba podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník. O těsto není potřeba nějak zvlášť dbát, po vymíchání v klidu kyne třeba celou noc a my ho pak jen přemístíme do formy a upečeme dokřupava.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 11 746 kJ / 2 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,00 g |
Tuky | 16,15 g |
Vláknina | 31,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 560,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chleba je hutnější, ale vláčný i druhý den. Po upečení krásně křupavý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2023 18:54
Chléb vypadá moc dobře, použít cuketu do chleba mě nenapadlo :) Děkuji za tip.
26. 7. 2022 12:37
michaelabur: Děkuji za vyzkoušení a milou zprávu
26. 7. 2022 11:31
Je vyniakjící. Dala jsem mouku cca půl napůl s hladkou žitnou a byl perfektní. Zmizel ani nevím jak
5. 10. 2021 10:13
marie23: Asi ano, ale nemám vyzkoušené.
5. 10. 2021 08:17
Chléb, vypadá krásně dá se použít i jiná mouka ( špaldová nebo žitná)
26. 10. 2020 16:31
dexulka: broucekSylva: Děkuji vám za vyzkoušení a milý komentář.
26. 10. 2020 16:00
Včera jsem chlebík upekla a je mňamózní, chutná nám,určitě ho upeču znova.
11. 10. 2020 13:23
Tento chlebík jsem pekla již podruhé a pokaždé nám moc chutnal.Přidala jsem i dýňová semínka.Jednou jsem část cukety nahradila dýní, tak byl pěkně barevný Určitě zase někdy udělám, když bude cuketa či dýně navíc Díky za inspiraci
18. 9. 2020 17:40
Buchyna: Marie Svarcova: Děkuji vám...
14. 9. 2020 09:37
Dobrý den, cuketa má v kuchyni spoustu využití. Tento recept mne zaujal, dávám bodík a dala jsem do oblíbených. Vyzkoušela jsem už hodně receptů na chleba. Nejvíce mi chutnal, kdy se těsto nechá kynout v lednici po celou noc.
Jinak z cukety vařím a peču ráda a vždy ji před zapracování nechám pořádně vypotit, aby pustila vodu. Chlebík od Vás určitě vyzkouším a pošlu foto. Děkuji za skvělý tip. Buchy
Jinak z cukety vařím a peču ráda a vždy ji před zapracování nechám pořádně vypotit, aby pustila vodu. Chlebík od Vás určitě vyzkouším a pošlu foto. Děkuji za skvělý tip. Buchy
13. 9. 2020 08:45
vypadá skvěle a určitě tak chutná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 23 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 1 minutou
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 16 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 26 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 2 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 2 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 3 hodinami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 3 hodinami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrové ozdoby na cukroví a perníčky: Poradíme, jak si je vyrobit doma
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cuketa, sůl, kmín celý, ocet, voda, droždí sušené, cibule sušená smažená, semínka slunečnicová, kmín celý, semínka dýňová
Cuketový chleba bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmR6
11 názorů