"Houbové suflé" - skvostné papáníčko
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 829 kJ / 1 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,72 g |
Tuky | 140,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 18,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mi před lety svěřila kamarádka Boženka jako rodinné stříbro, tak ho nikde na netu nehledejte, opravdu tam není. Boženka už na nás také kouká někde z obláčku. Ale recept její maminky je taková dobrota, že jsem se musela o něj podělit, byla by moc velká škoda, kdyby zanikl. Nechte si chutnat!
Toto jídlo nemá příliš fotogenický a pestrý vzhled, ale ta chuť je na mou duši nedostižná. Ovšem na hubnutí to zrovna není. :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2020 22:09
casino: yanull: Oběma vám děkuji za zájem a podporu. Tenhle recept je opravdu zcela neznámý a nikde na webu není. Tudíž je podle méhonázoru vzácný a přepisovat ho podle okamžitého nápadu, to je jako chtít přepisovat třeba Sandtnerku, nebo Viléma Vrabce. Já jen chtěla udělat radost všem houbařům a houbařkám, protože i přes svou jednoduchost (nebo práve pro ní) má to jídlo úžasnou chuť. Ale když má negativní odezvu, není asi dost moderní, tak pryč s ním. A asi i pryč se mnou, lépe řečeno s mými recepty obecně. A bude to fajn. Alespoň pro mně. Nebudu muset mít strach z komentářů při vložení nového receptu. Jestli sem jen budu nakukovat, nebo půjdu o dům dál, to nevím, ale nejspíš dozrála doba, abych si udělala pohodu a chodila sem maximálně jako divák. Přeji vám hodně zdraví a mějte se moc a moc hezky!
1. 11. 2020 21:31
MamlajdaD: recept je pěkný, ale já si taky myslím, že sufle to není, źe by tam měl být sníh z bílků. Ty si za ním stojíš, tak proć bys ho mazala
1. 11. 2020 20:55
casino: Také jsem pro, aby tu recept zůstal.
1. 11. 2020 20:48
MamlajdaD: "...že recept bez pardonu ještě dnes smažu."
Ale no tááák...
No lidi, ženský nevyjímaje, prý s věkem dětinštěj, ale není váš přístup poněkud hodně a zbytečně přepjatej, he?
Ale no tááák...
No lidi, ženský nevyjímaje, prý s věkem dětinštěj, ale není váš přístup poněkud hodně a zbytečně přepjatej, he?
1. 11. 2020 20:17
Eja57: Mrzí mě, že máš s receptem problém, nelíbí se ti název a nejraději bys ho celý předělala. Nic proti tomu nemám. Ale název receptu měnit nebudu. Ani přepisovat recept. Není to umíněnost, ale ten recept je více než sto roků starý, jmenuje se tak tedy tzv. "od jaktěživa". Recept je ověřený - jak píši, více než sto let - i s tou teplotou a dobou pečení, kterou jsem jasně popsala, i s postupem, který je celkem jednoduchý, včetně ingrediencí tak, jak jsou napsané. Ty svoje inovace bys musela nejdřív mít vyzkoušené, než je tady napíšeš, a to nemáš, takže to nejsou inovace ale jen neověřené názory. Já ten recept dělala už tolikrát, že vím předem, jak by to dopadlo. Např. cituji: "do trouby na vysokou teplotu a podávat ve fázi nadlehčení a to hned než to spadne" - spadlo by ti to v momentě vyndání z trouby, to vím jistě a dát do trouby na vyskou teplotu - pokrm by byl na povrchu opečený, uvnitř syrový. Mně fakt moc mrzí, že se ti recept nelíbí. a protože se nelíbí více lidem, někteří tvůj komentář i olajkovali (nic proti tomu, na to mají právo), tak jsem se rozhodla, že recept bez pardonu ještě dnes smažu. Mrzí mne, že jsem ho sem vůbec dávala. Měj se moc hezky, zdravím!
1. 11. 2020 19:32
Jaromira18: Děkuji za komentář!
1. 11. 2020 11:45
Mám trochu problém s názvem - pro suflé je poměrně typické nadlehčení sněhem z bílků, tady podle mne do jednoporcovky, do trouby na vysokou teplotu a podávat ve fázi nadlehčení a to hned než to spadne....určitě ne v troubě 40 minut....
Tohle jsou dobré zapečené houby se smetanou a sýrem....
Tohle jsou dobré zapečené houby se smetanou a sýrem....
1. 11. 2020 10:21
Vynikající.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 22 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 14 minutami
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 23 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 29 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 2 hodinami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Suroviny: houby lesní, žampióny, olej, cibule, pepř, kmín celý, česnek, vejce, sýr, šlehačka, olej, mouka hrubá
"Houbové suflé" - skvostné papáníčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OQA
38 názorů