Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník
Suroviny pro 12 kusů
12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 556 kJ / 2 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,24 g |
Tuky | 72,08 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 958 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 229,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept som našla na internete na recepty.sk. Ihneď ma to zaujalo a vyskúšala som. Vynikajúce v oboch variantoch. Rodina pochválila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2022 10:18
Veronika.Hrozna: Dakujem za vyskusanie a poznamky k receptu. Diky za tipy.
12. 8. 2022 21:07
Dneska jsem odzkoušela ! Dělala jsem roštěnou po Srbsku a moc jsme si pochutnali. Příště nechám péct o dvě minutky dýl, ale to se vychytá, pekla jsem poprvé. Zkusím i k jiným masíčkům, třeba k srnčímu. A dám taky trošku zelených bylinek, třeba libeček spolu s pepřem do těsta. Se to ovoní.
31. 1. 2022 20:23
Veronika.Hrozna: Tak pôjdeš do Kauflandu. Ale to poznám aj ja, manžel zjedol všetko bez reptania, ale nad zemiaky nebolo.
31. 1. 2022 14:01
tejaja: Nápaditých a dobrých příloh není nikdy dost ! Asi za měsíc, mi dojdou moje perfektní brambory, které kupuji od jednoho pána a včera jsem právě říkala, když dojdou, budeme jíst knedlíky, rýži, těstoviny ..... ten pohled - takový dlouhý a uvážlivý, mého drahého chotě......... A poznámka, no snad to tak zlé nebude, když koupíme v Kauflandu......já to sním, a ty si dáš chleba....
31. 1. 2022 09:16
Veronika.Hrozna: Veronika, cesto nalej len do polovice formičiek, ono to aj tak nafúkne nad ne. Pozri na fotke. Keď to množstvo cesta dáš do 12 formičiek, tak to akurát vyjde do polovice každej. Len netreba otvárať pri pečení rúru. A stačí vymiešať metličkou, netreba šľahať. Len kým sa suroviny nespoja do hladkého cesta.
31. 1. 2022 07:05
tejaja: Kolik toho naliit, do pulky formicky? Nebo vic, aby to zustalo v plechu? Vyslehat, nebo jen rucne metlou?
30. 1. 2022 14:36
magdalenka: Nejsi v tom sama, o zubu casu mi ani nemluv . . .
Jj., "cecky" jsou urcite
Jj., "cecky" jsou urcite
30. 1. 2022 14:00
bofinka: niečo podobné tu má Cat -
a to pečenie s rozpáleným plechom som už niekde videla, nejaký rec. (niečo ako palacinkové cesto, ale už si nevybavím viac, zub času sa na mne podpisuje....)
a to pečenie s rozpáleným plechom som už niekde videla, nejaký rec. (niečo ako palacinkové cesto, ale už si nevybavím viac, zub času sa na mne podpisuje....)
30. 1. 2022 13:59
bofinka: Ďakujem za tip na ten škoricový cukor. Vyskúšam, určite mi bude chutiť.
30. 1. 2022 13:46
Znam toto jako "Svitek vybehlik", zakladni suroviny jsou prakticky stejne.
Rozdil je ve zpusobu peceni.
Do trouby se da rozpalit pekacek, pak se vynda a vlozi se do nej hezky kousek masla a po jeho rychlem rozpusteni se vlije vsechno testo. Vse okamzite zpet do trouby, kde se hmota zacne ruzne nafukovat, rust a tvarovat.
My jsme po upeceni sypali skoricovym cukrem a jedli jeste horke, velka dobrota a hlavne rychlovka. Doporucuji maslem nesetrit
Rozdil je ve zpusobu peceni.
Do trouby se da rozpalit pekacek, pak se vynda a vlozi se do nej hezky kousek masla a po jeho rychlem rozpusteni se vlije vsechno testo. Vse okamzite zpet do trouby, kde se hmota zacne ruzne nafukovat, rust a tvarovat.
My jsme po upeceni sypali skoricovym cukrem a jedli jeste horke, velka dobrota a hlavne rychlovka. Doporucuji maslem nesetrit
30. 1. 2022 13:27
Dajda:
30. 1. 2022 11:03
tejaja: To se liší recepty na všechna jídla včetně těch tradičních! Podle mého názoru žádný "pravý" recept, který se na těchto stránkách tak často zdůrazňuje, většinou neexistuje. Výjimkou je snad jen Sachertorte, na jehož přípravu je ten "pravý" původní recept zavřený někde v trezoru. Yorkshirský pudink určitě dělají v každé anglické domácnosti po svém, jako se u nás dělá vepřo - knedlo atd. Fakt ale je, že u nás název tohoto jídla většině lidí nic neřekne, ale zas by ses zasloužila o osvětu!
30. 1. 2022 10:41
Marie Svarcova: Ďakujem Maruška.
30. 1. 2022 10:39
pěkný recept i foto
30. 1. 2022 10:32
Dajda: To máš pravdu, ale prišlo mi to v našich končinách nič nehovoriace. A robí sa presne tak? Lebo ja ani netuším. Keď som to hľadala na nete, tak sa recepty líšili.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 4 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 6 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 7 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 9 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 10 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 10 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, vejce, mléko, pepř, sůl, olej, mouka hladká, vejce, mléko, sůl, olej, pudink, ovoce
Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMz8
Kozí cecky
cathleen
Hodnocení receptu je 4,8 (12×)