Velké kynuté koláče s jablečnými povidly
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
3 koláče Ø 30 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 28 325 kJ / 6 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,57 g |
Tuky | 229,68 g |
Vláknina | 51,43 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 451 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 1 006,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z těsta jdou dělat i koláče malé, kulaté, vázané nebo na celý plech, s různými náplněmi dle chuti.
Sádlo do těsta používala už moje babička, koláče vydrží dlouho vláčné. Mamka dávala půl sádla a půl másla.
Podle náplně lze i do drobenky přidat oříšky nebo mandle.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 11. 2022 21:24
RubyRom: děkuji i já tobě přeji hodně štěstí, já zase obdivuji tvé krásné recepty a hlavně nádherné fotky
4. 11. 2022 21:13
Marie Svarcova: Maruško máš pravdu, těžko vymyslíme něco nového, vše už bylo vymyšleno. No a proč taky, vždyť ty vyzkoušené a léty ověřené recepty nikdy nezklamou. Máš moc pěkné recepty. Přeji hodně štěstí.
4. 11. 2022 20:21
RubyRom: Romanko moc děkuji za hezký komentář, také to mám z receptů po babičce, vařím a peču cca 60 let tak se nelze divit, že ty mé recepty v podstatě nejsou (až na výjimky) nic nového ale i gulášů je tu spousta nebo omáček stejných - každá rodina má zaručeně svůj recept a je opravdu těžké vymyslet něco co ještě vůbec nikdo nezná.Tak se prostě někdy stane, že sem dám něco podobného. přeji ti hodně úspěchů ve vaření i v osobním žiotě. Hezký víkend
4. 11. 2022 19:58
No jo, koláče! To je něco pro mně. Já to nesmím, musím si hlídat cukr, ale odolat jim prostě nedokážu Maruško, paráda Sádlo dávám taky, to mě naučila babička.
3. 11. 2022 15:28
magdalenka: děkuji za komentář - dělá se stejně jako bez vejce - vše dáš do mísy a ručně promícháš prsty, pokud by bylo vejce velké dej jen žloutek nebo přidej dle potřeby mouku a cukr. Drobenka je upečená pěkně křupavá. hezký den
3. 11. 2022 15:23
mika59: má ho hodně kuchařek, já ho používám nejméně 50 let, a na mítincích Tupperware jsem ho mnoho dalších naučila. Neměla jsem v úmyslu ho sem dát po x-té ale minulou neděli jsme opět pekly u kamarádky a byla jsem "ukecána" snad to nevadí Přeji krásný zbytek dne.
3. 11. 2022 15:12
Tento recept ze sádla a lžíce majonézy mám tady taky. Koláče jsou výborné
3. 11. 2022 15:09
Do kysnutého cesta tiež dávam sádlo plus olej...ale zaujala ma drobenka, ako sa robí s vajcom? Ďakujem!
3. 11. 2022 14:33
hospodyne: děkuji za komentář, sádlo koupené syrové škvařím doma (prasátko už 30 let nemáme - dávno minulé časy) Přeji krásný a pohodový den
3. 11. 2022 13:25
vděčný recept! Do podobného pečiva dávám vždy jenom sádlo, máslem s trochou rumu jen bohatě potírám a drobenku kropím.
Jenže sádlo máme svoje, tak nevím, jaké je kupované. Domnívám se, že průmyslově se škvaří všechny druhy dohromady, ne jen hřbetní.
Jenže sádlo máme svoje, tak nevím, jaké je kupované. Domnívám se, že průmyslově se škvaří všechny druhy dohromady, ne jen hřbetní.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 30 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 49 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Jak na kynuté těsto? S našimi radami a tipy zvládnete hravě buchty i vánočku nebo mazanec
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, cukr moučkový, sůl, kůra citronová, mléko, žloutek, rum, sádlo, majonéza, droždí, cukr, mouka, mléko, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, vejce, máslo, rum, povidla švestková, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, ocet jablečný, voda, skořice, koření hřebíček, badyán
Velké kynuté koláče s jablečnými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpP8O
10 názorů