Vaříme v ateliéru - knedlíčková polévka
Použitím mražených polotovarů můžeme někdy vyřešit absenci závodního stravování, nebo prostě jen oběd, kdy se nám nechce vůbec nic dělat. Kombinace játrových knedlíčků a hub je sice nezvyklá, ale možná stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 626 kJ / 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 12,46 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Polévku plnou knedlíčků můžeme jíst průběžně při práci v ateliéru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 7. 2023 17:16
Merylas (moderátorka): Jasně, co dám do polévky vařit na začátku a vaří se to opravdu dlouho tak zeleninu vyndám než se rozpadne. Se zeleninou čerstvou si můžete pohrát v podobě kytiček z mrkve. Ukážu příště. Jako kluk jsem to viděl v Burdě. Nevím zda tento časopis ještě vychází. Možností je vskutku hodně. A případně před zamarazením zeleninu někdy rozmačkám vidličkou.
8. 7. 2023 16:22
Veronika.Hrozna: Já běžným způsobem udělám vývar, většinou dělávám z kuřecích sleletů a přidám třeba i jedno stehno, ať mám tochu víc masa. Dám sůl, koření, kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou (pokud je hezká), stroužek nebo dva česneku a libeček, třeba i stonek celeru a petržele. Vývar pozvolna táhnu docela dlouho, procedím a pak teprve přidám novou zeleninu, kořenovou většinou hrubě nastrouhanou, nebo i mraženou směs, co zrovna mám. Malou chvíli ještě povařím a u toho ji hned dochutím. Pokud Ti tam ta zelenina nevyhovuje, tak leda zamrazit samotný vývar a pak dodělat.
8. 7. 2023 13:45
Veronika.Hrozna: ahoja, chce to vybrat vhodnou polévku, třeba dršťkovou, gulášovou a pod. Zeleninové je opravdu vhodnější doma nemrazit.
8. 7. 2023 08:39
Merylas (moderátorka): Já se jen chci zeptat, jestli se ti ta zelenina ve vývaru daří zmrazit, protože mě se vždycinky nějak rozblemcá a nechutná dobře. Případně jak to krájíš a jak dlouho to vaříš, do poloměkka, nebo jak? Prorotože mě se to nedaří a taky bych ráda měla hotovou polévku, já mám doma polévkového fantoma! Projevilo se to, až jsem si ho neopatrně vzala.
8. 7. 2023 06:28
Merylas (moderátorka): Dobrý nápad, dělám to podobně a mrazím vakuované.
7. 7. 2023 09:36
Mně se dost osvědčilo pro případy kdy opravdu spěchám, polévky zamrazit. Mrazím pouze vývary a už hotové i se zeleninou, masem, nudlemi nebo noky či knedlíčky. Používám jak jednoporcové krabičky, tak i dvouporcové, takže z mrazničky vyjmu přesnou dávku, kolik právě potřebuji. Krabičku pak dám do MT a nebo poliju troškou horké vody, aby se obsah uvolnil od stěn. Dám do hrnce, opět přidám jen malinko vody a už nechám rozehřívat na sporáku.
7. 7. 2023 09:08
Chlebajez: díky za pěknou fotografii!
5. 7. 2023 10:03
Tento recept je tak..."na hraně" - snad každý z nás někdy sáhne po polotovaru, ale neměli bychom k tomu ostatní tak okatě vybízet. Nápad je hodně dobrý, jen chci poprosit o přidání fotografie hotové polévky v talíři (misce). U receptu by vždy mělo být foto hotového jídla.
Tuto fotku skryji a pak ji obnovíme
Tuto fotku skryji a pak ji obnovíme
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 21 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 39 minutami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 47 minutami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 50 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 52 minutami
Kuře na paprice
vervla uvařil před 1 hodinou
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 1 hodinou
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 2 hodinami
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Vážení surovin na lžičky, lžíce a hrnky: Opravdu nám volně dostupné tabulky pomáhají?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: knedlíčky játrové, petržel, mrkev, celer, cibulka, houby sušené, vejce, pepř mletý, sůl, olej chili, cibule
Vaříme v ateliéru - knedlíčková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6l1Y
8 názorů