Perník z cukety podle Karla
Cuketový perník je neobvyklá, avšak skvělé chutná kombinace tradičního kořeněného perníku s čerstvou a šťavnatou cuketou. Příprava tohoto perníku je velmi rychlá a snadná, tak neváhejte a upečte jej třeba na volné víkendové dny.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 551 kJ / 4 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,73 g |
Tuky | 179,99 g |
Vláknina | 38,20 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,54 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 663,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Perník chutná lépe,když se nechá přes noc odležet v lednici, ale není to nutnost...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2023 23:34
vyzkouším upéct, z přebytku cuket
4. 8. 2023 20:04
je výborný a opravdu je druhý den lepší, dělávám už dlouho i když ne podle Karla ale podle mamky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 30 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 46 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Suroviny: vejce, cukr třtinový, koření do perníku, kakao, marmeláda, skořice, cuketa strouhaná, kypřící prášek, soda jedlá, olej, mouka polohrubá, mandle, kokos, kokos
Perník z cukety podle Karla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZBO
2 názory