Moravský cibulář
Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší, vytvarujte určitě dva menší bochníčky – dají se jíst i suché.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 8 925 kJ / 2 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,76 g |
Tuky | 25,61 g |
Vláknina | 29,31 g |
Cholesterol | 16 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 400,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Záměrně neuvádím dobu kynutí těsta v míse, ani pak bochníků na plechu. Každý z nás má jinak silný kvásek i jiné teplo doma, proto by to bylo nepřesné. Je třeba ale počítat s dobou cca (velmi přibližně) 2 hodiny v míse a 1,5-2 hodiny na plechu před pečením.
Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2024 10:20
Marie Svarcova: děkuju Chuť...no téměř vždy mi ho zbaští suchý, takže snad chutná
20. 2. 2024 10:12
nádherný chléb, o chuti nepochybuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 2 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 4 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 4 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 4 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 6 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 7 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Dokonale ozdobený pokrm přímo svádí k ochutnání. Vyzkoušejte motýlky z cherry rajčátek podle našeho videa
Další recepty
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, syrovátka, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, kmín drcený, sůl, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý
Moravský cibulář
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k75P
2 názory