Kuřecí stehna pečená v zelenině
Kuřecí stehna jsou šťavnatá a chutná v každé úpravě. Pokud je dobře orestované maso podušené pod vrstvou chutné sezónní zeleniny, zachová si svoji chuť i šťavnatost a zároveň se propojí s chutěmi zeleniny.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 260 kJ / 779 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,28 g |
Tuky | 29,71 g |
Vláknina | 25,97 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 386 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 72,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já mám zeleninu už zavařenou v malých skleničkách od tatarky a používám ji pod masa.1 sklenička je tak na 4 porce.Ale kdo nerad zavařuje, lze ji udělat jako je napsáno v receptu, jen na pánvi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 4. 2014 09:40
Děkuji za recept, bylo to vynikající
26. 7. 2011 10:42
Moc dobre,do pekačku přidavam i brambory vynikajici moc diky.
20. 11. 2009 21:05
Jani(neregi.)s tou "příšerností" u vaření,to určitě nebude tak zlé.Jsem moc ráda,že manželovi chutnalo a doufám že vám taky.
19. 11. 2009 10:42
děkan za recept, já jsem normálně příšerná kuchařka a manžel naopak vaří jako bůh, tuhle dobrotu, ale zblajznul a olizoval se až za ušima
13. 10. 2009 21:43
Zdenkamilanmoc mě těší,že jste si na vyzkoušení vybrala můj receptík,ale ještě víc to,že u vás chutnalo.Moc vás tu na topkách vítám a přeji,ať vám odsud vše chutná.
Pipredíky za pochvalu.
Pipredíky za pochvalu.
13. 10. 2009 20:26
Dávám bodík,tento recept je opravdu velmi dobrý.Chutnalo všem!A to mám doma mlsouny!Díky za nápad!Zase jsem obohatila svuj jídelníček nečím novým!
29. 9. 2009 21:53
Mirčo, to je paráda! Bodík jsem už dala dřív
23. 9. 2009 23:15
Lusindotak jsem ti to naťukala semhttp://www.toprecepty.cz/recept/7977-zeleninova-sm....Kdyby bylo cokoliv nejasné,tak piš.Já v Itálii nikdy nebyla,tak to mám alespoň takhle.
23. 9. 2009 22:49
Miri recept super, ale já jsem zavařovánímnepolíbená...tudíž na jak dlouho a kolik?To nevypadá, to bude super..už cítím Itálii, moře, víno, tůrující skůtry místních hochů(a já sedím v hotelu a skučím, že mi není dvacet)
23. 9. 2009 22:45
Mirčo, dík za voňavý recept, určitě vyzkouším. Posílám patnáctý bodík.
23. 9. 2009 21:15
Děkuji všem moc za milé komentáře.Špagetkozeleninu si zavařuji,jednak aby byla vždy při ruce a taky proto,že v zimě je v obchodech nekřesťansky drahá,tak ať zbytečně neutrácím.Použít se dá pod špagety,na pizzu,na vepř.plátky,..Elizomyslím že pokud dáš trošku víc rajčet a vynecháš papriku,tak se taky nic nestane a myslím že by do toho šel i tvůj oblíbený lilek.
23. 9. 2009 20:56
Mirčo, to vypadá tak skvěle, že snad vezmu na milost i tu teplou papriku, kterou jím jen v ratatouille .
Ukládám k vyzkoušení, tvoje recepty mě nikdy nezklamaly.
Ukládám k vyzkoušení, tvoje recepty mě nikdy nezklamaly.
23. 9. 2009 20:28
Mirčo, máš hezké fotky. Zdravé jídlo, hezky připravené.+
23. 9. 2009 17:21
Mirčo, určitě vyzkouším +
23. 9. 2009 12:47
Mirčo, to fakt zavání Itálií. Mám v oblíbených a tobě boďula!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 3 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 36 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dusit zeleninu. Na základní způsob úpravy je ideální použít hrnec se silným dnem a poklicí
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: pečené kuře na zelenině kuřecí stehna na zelenině pečená kuřecí stehna pecena kureci stehna recept kuřecí stehna pečené kuřecí stehna kure pecene na zelenine kuřecí stehna recepty kuřecí stehna pečená pečená stehna pecene kureci stehno pečené kuřecí stehna recept kuřecí stehna recepty na zelenině pečené kuřecí stehna se zeleninou pecena kureci stehna v troube recept na kuřecí stehna na zelenině pečená kuřecí stehna se zeleninou pečené kuře se zeleninou pečená krůtí stehna na zelenine kuře pečené se zeleninou
Suroviny: stehno kuřecí, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, koření oregáno, koření provensálské, máslo, rajče, kapie, koření paprika maďarská, cuketa, cibule, česnek, sůl, cukr, sýr mozzarella, žampióny, mouka hladká
Kuřecí stehna pečená v zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQ1G
24 názorů