Nejlepší recepty z brokolice
Vypadá jako malý zelený strom, má specifickou chuť i vůni a děti ji zrovna dvakrát nemilují. Zato dietáři by se bez ní neobešli. Brokolice je zelenina, jejíž přínos pro zdraví lidstvo zná poměrně krátkou dobu, teprve od začátku 20. století. Obsahuje velké množství hořčíku, který podporuje správnou funkci nervového systému i srdce. Najdeme v ní ale i železo, draslík a vitamín C.
I když je to možné, málokdo konzumuje brokolici syrovou. Aby si zelenina zachovala maximum svých živin, je potřeba vařit ji opatrně. Nejlepší je ji blanšírovat; tedy spařit ji vroucí vodou a pak rychle ochladit vodou ledovou. Výborná je také brokolice dušená, ale pozor, abyste ji nepředusili! Že je hotová tak akorát, to poznáte podle barvy; správná brokolice má být zelená a křupavá. Výborná je ovšem také zapečená s kvalitním sýrem. Skvěle se hodí k bramborám a drůbežímu masu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 3 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 7 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Zelňačku podle Péti z MasterChefa pochválil i Jan Punčochář: Je od mojí prababičky, svěřil se soutěžící
Tipy na perfektní oslavu Silvestra i vstup do nového roku!
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar