Kapusta - nejlepší recepty z nepříliš oblíbené zeleniny
Pro svou typickou chuť nemá zrovna nejlepší pověst, ale růžičková kapusta je z hlediska zdraví perfektní surovinou. Daří se jí i v zimě, proto je nejdostupnější v lednu a únoru. Kapusta obsahuje mnoho draslíku, manganu, vitamínu B1 a hlavně vlákniny, takže je častou součástí dietních jídelníčků. Dokáže ale také posílit imunitu, protože její listy jsou bohaté na vitamín C. Ve 100 gramech je ho 85 mg, což je dvakrát tolik, než obsahuje třeba takový pomeranč.
Růžičková kapusta se nejčastěji dusí. Takto upravená se hodí například k masovým omáčkám a bramborové kaši, ale ne každý má její dušenou vůni rád. Pokud kapustě teprve přicházíte na chuť, doporučujeme zapéct ji v troubě se sladkými batáty a na talíři jídlo doplnit čerstvým kozím sýrem. Tato kombinace třech zcela odlišných šmaků hraje skvěle dohromady.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 20 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38