Zelí - základní kámen mnoha národních kuchyní. Nejlepší recepty
Zelí figuruje v ohromné spoustě tradičních staročeských receptů, neboť této plodině se u nás vždy velmi dařilo. Můžeme být jen rádi, neboť zelí je plné vitamínů. Obzvlášť zdravé je potom zelí kysané, které se díky procesu fermentace mění na přírodní probiotikum.
Ale nejen Češi zelí milují. Standardní surovinou je také v polské a ruské kuchyni a takřka základním stavebním kamenem pak je pro kuchyni asijskou. A víte, jak od sebe rozeznat slavné druhy – pekingské a čínské zelí? Pekingské zelí má světlé, podlouhlé hlávky, je svěží a křehké a právě u nás se často prodává pod názvem čínské. Naopak čínské zelí, ve své domovině nazývané pak choi, se v českých obchodech shání těžko. Pochutnat si na něm ale můžete v asijských bistrech, kde nejčastěji doplňuje hovězí maso. Pak choi netvoří hlávky, má dlouhé, tužší listy a na rozdíl od pekingského je před konzumací potřeba jej tepelně zpracovat.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Státní svátky 2022 v červenci: Které obchody budou otevřené a kde si nenakoupíte?
Dietní přílohy, které nezruinují peněženku: Pečené batáty, květáková rýže nebo knedlík bez mouky vyjdou do 10 Kč na porci
Holka u plotny radí: Vyčarujte z jednoho kuřete čtyři poctivá jídla a ušetřete