Vepřová kýta po uhersku
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa,…
Hovězí maso a kosti vložíme do pekáčku a nejprve asi 20 minut opečeme v troubě (ale nemusíme).Pak vše vložíme společně s očištěnou zeleninou, solí, kořením do hrnce a…
Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s…
Rychlá a jednoduchá zeleninová polévka je krásně barevná spoustou zeleniny a zvládne ji opravdu i začátečník. Ovesné vločky ji zahustí a přidají tu správnou chuť. Voní…
Variací na zeleninovou polévku existuje nespočet. Vždy můžete vzít, co máte zrovna po ruce a vykouzlit rychlou a jednoduchou polévku. U tohoto receptu přinášíme…
Ač je léto nebo zima, polévka je vždycky prima. Nemáte tentokrát nudle a se samotným vejcem to není ono? Připravte si dobrou polévku s kapáním - je rychlé, snadné,…
Lehce štiplavé ředkvičky čerstvě vytažené ze záhonu dokonale osvěží každý salát. Přidejte k nim také aromatický celer a jemný sýr. Vše spojte jogurtem a majonézou,…
Kuskus, zelenina a kuřecí maso se stává již tradicí. Lehký, zdravý, a zároveň sytý oběd, který oceníte zejména v teplém počasí. Zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.…
Pokud si dáte práci se zpracováním srdce, uvaříte z něj velmi zdravý a chutný pokrm. Poduste vepřová srdce s restovanou zeleninou a vývarem, omáčku rozmixujte a…
Skvělou chuť této polévce dodává několik druhů zeleniny i lahůdkové droždí. Díky zahuštění čočkou a lahůdkovým droždím nemusíme použít žádnou mouku. Na závěr polévku…
V našich končinách jsou omáčky velmi oblíbeným pokrmem všedních i svátečních dnů. V tomto receptu najdete jednoduchý návod na přípravu lehce pikantní hořčicové omáčky s…
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane…
Hovězí líčka nejsou právě nejlevnější a u řezníka si je obvykle musíte objednat s předstihem. Následně budete potřebovat dostatek času, kapku červeného vína a kořenovou…
Celerové placičky se sýrem jsou křehké, aromatické a lahodné, kombinují svěžest celeru s bohatou chutí sýra. Jsou jednoduché na přípravu a mohou být podávány teplé nebo…
Co si dáme dnes k obědu? Někdy bohatě stačí hustá, silná polévka. Zvlášť když je to lákavě barevná bramboračka, doplněná spoustou zeleniny a provoněná sušenými houbami,…
Mořské plody jsou stále ještě pro většinu z nás tak trochu exotikou. A proto je dobré mít po ruce podrobný recept na jejich perfektní přípravu. Takže stačí jen pustit se…
Svíčková omáčka má poněkud zavádějící název, ale to jí nebrání v tom, aby patřila mezi jedno z nejoblíbenějších jídel českých rodin. Možná patříte mezi kuchařky, které…
Jaké připravit pohoštění na rodinnou oslavu nebo na posezení s přáteli? Můžeme vyzkoušet klasické chlebíčky s vejcem a majonézou, na které se kdysi chodilo do mléčného…
Rychlá a zdravá pomazánka z mrkve a celeru s majonézou je hotová během pár minut a zvládne ji i úplný začátečník. Skvěle se hodí jak ke snídani či svačině, tak i na…
Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká…
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní…
Květák rozebereme na růžičky, mrkev a celer na kostičky. Vše uvaříme ve slané vodě na skus. Pokud dáme mražený hrášek, přidáme ho chvíli před koncem vaření.Vychlazený…
Domácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou…
Sbírání hub je českým národním koníčkem. Pak ještě zbývá rozhodnout, co s úlovkem uděláme. Jednou z možností je chutná houbová polévka. Můžete na ni využít i houby,…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Jak na ty nejlepší bramborové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera se povedou na jedničku
Podzimní dieta, díll II.: Dalších 5 sezónních potravin, které rozhodně musíte vyzkoušet
Vaječný likér býval výsadou vyšší vrsty. Ludvík IX. ho odmítl, Washington jím hostil vzácné návštěvy