Mleté řízky s nivou
Recept ještě nebyl hodnocenMleté řízky se sýrem jsou u nás známé jako holandské. Tentokrát si vyzkoušíme variaci s Nivou a kyškou, která masovým placičkám dodá říz. Vychutnat si je můžeme nejen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté řízky se sýrem jsou u nás známé jako holandské. Tentokrát si vyzkoušíme variaci s Nivou a kyškou, která masovým placičkám dodá říz. Vychutnat si je můžeme nejen…
Mleté řízky jsou velmi oblíbené jídlo. Původně známé jako holandské, navíc obohacené kromě sýra i mrkví. Ta odlehčí a i ochutí maso. Takže mohou opadnout případné…
Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením (koření můžeme použít i jiné,…
Vše, mimo kmínu, zamícháme, ještě projedeme ponorným mixérem, dáme do hnětače a pořádně uhněteme.Vytvoříme šišku, kterou posypeme kmínem, dáme na pekáč a podlijeme…
Namleté maso smícháme s vejci, kořením a vodou. Zelí překrájíme na drobno. Přidáme k masu, spolu se strouhankou.Dochutíme a tvoříme menší ploché biftečky, smažíme je…
Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme.Zeleninu nakrájíme, nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky…
Asijská kuchyně si velmi rychle získala oblibu i u nás. Jedním z nejoblíbenějších pokrmů jsou jistě závitky. Do rýžového papíru zabalíme směs mletého masa se zeleninou a…
Sýr nastrouháme na hrubé nudličky. Maso promícháme s vejcem, kořením a petrželkou. Do dobře vymíchané směsi přidáme tvrdý sýr, vytvarujeme karbanátky plochého tvaru a…
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Půl svazku petrželky nasekáme na jemno. Ve větší pánvi ohřejeme 2 lžíce olivového oleje a podusíme v něm cibuli. Přidáme 400 g mletého masa…
Mleté maso je vděčná surovina, kterou lze zpracovat na tisíc způsobů. Na grilu se bude skvěle vyjímat v kabátku ze slaniny. Vhodně zvolené koření vytvoří z obyčejného…
Z mletého masa, vejce, koření a drobně nakrájené cibule vytvoříme menší kuličky.Na pánev dáme olej a kuličky zprudka opečeme. Vytáhneme z pánve a odložíme.Do vypečeného…
Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s kmínem dozlatova. Přidáme maso a opékáme ze všech stran. Zasypeme paprikami, moukou a krátce opečeme. Zalijeme vývarem a…
Pomazánky všeho druhu jsou vítaným zpestřením našeho jídelníčku nejen při různých oslavách, ale i ve všedních dnech. Na tuto pomazánku můžeme použít nejen syrové mleté…
Dozlatova usmažené karbanátky jsou velice oblíbené. Vyzkoušejte je ozvláštnit přidáním hermelínu, získají tak zajímavou smetanovo-sýrovou chuť. Karbanátky si nejlépe…
Ze všech přísad, tedy z mletého masa, vajec, ovesných vloček, strouhanky, cibulky a rozmačkaného čenseku, si připravíme nádivku do paprik. Papriky omyjeme, osušíme a…
Do velké mísy vložíme mleté maso, na něj nasypeme na kostičky nakrájené rohlíky, drobně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme hořčici, 1 vejce a 1 žloutek …
Mleté maso promícháme se shora uvedenými ingrediencemi. Uděláme mokrou rukou malé kouličky, které na oleji na pánvi zprudka z obou stran opečeme.I s výpekem přendáme…
Mleté maso, nejlépe doma namleté, dáme do misky. Přidáme koření, utřený česnek, vajíčko a smetanu a pořádně promícháme. Dáme nejméně na hodinu odpočinout do lednice.Z…
Cibuli nakrájíme na drobno a společně s česnekem osmažíme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso, mícháme a maso rozmělníme. Po opečení přihodíme lilek nakrájený na…
Ze směsi uděláme karbanátky, polovinu karbanátků osmažíme na oleji a podáváme s bramborem, salátem nebo s bramborovou kaší.Druhou polovinu karbanátků opečeme po obou…
V míse si vidličkou rozmačkáme tvarůžky, přidáme smetanu a znova vidličkou rozmělníme.Dále přidáme mleté maso, cibuli a vše rukou důkladně promícháme.Takto připravenou…
Lilek si omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a vevnitř osolíme. Na pánev si dáme olej, na něm necháme zpěnit nakrájenou cibuli, česnek na plátky, přidáme maso, které mícháme a…
Zelné listy chvíli povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat.Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a restujeme za stálého míchání a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Koláč s názvem „Čum na drát“ přivádí do údivu nejednu hospodyňku. Nejen, že chutná fantasticky, ale ještě při pečení dost překvapí!
Kam za nejlepšími řízky v Praze? Eliška zjišťovala, kde mají největší porce a kde umí skvělou bramborovou kaši
Tvarohové hrnečkové řezy: Koláč z kakaového těsta s osvěžující tvarohovou náplní je rychlý a lehce ho zvládne i začátečník