Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi červenou řepu? Je vhodná nejen k zavařování, ale připravíme z ní mnoho výborných pokrmů. Třeba vynikající zeleninovou pomazánku, kterou podáváme na topinkách…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte rádi červenou řepu? Je vhodná nejen k zavařování, ale připravíme z ní mnoho výborných pokrmů. Třeba vynikající zeleninovou pomazánku, kterou podáváme na topinkách…
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky. Přidáme koření, vajíčka a mouku, promícháme a smažíme na oleji stejně, jako bramboráky.
Chuťovky, podávané jako malé pohoštění při posezení s rodinou či přáteli, je pro každou kuchařku výzvou se tak trochu předvést. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás…
Na jaře je velmi vhodné osvěžit a odlehčit svůj jídelníček. U polévek to jde snadno, můžeme do nich zpracovat čerstvou zeleninu a bylinky. Z bílé ředkve a lístků řepy…
Řepu uvaříme, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme.Pak ji smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a lehce okyselíme. Necháme…
Cviklu umyjeme, vložíme do tlakového hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená. Stačí variť 15 minút od natlakovania hrnca. Po uvarení necháme samovoľne tlak z hrnca…
Máte rádi červenou řepu? V poslední době slaví velký návrat a není se čemu divit. Je to výborná surovina, kterou můžete péct, nakládat, vařit a nebo použít čerstvou.…
Červenou řepu uvaříme doměkka.Poté ji oloupeme a pokrájíme na menší kousky.Cibuli drobně nakrájíme a dáme do hrnce, ve kterém jsme rozehřáli lžíci oleje. Po chvíli…
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka…
Brambory i ostatní zeleninu pečlivě omyjeme, řepu oloupeme. Brambory nakrájíme na čtvrtky, zeleninu na větší kousky, lilky necháme vcelku. Vše dáváme do pekáčku.Přidáme…
Červenou řepu okrájíme a nastrouháme najemno. Přidáme 3 vejce, olej, cukr, ořechy, kakao a mouku s práškem do pečiva. Vymícháme těsto - jde to krásně vařečkou.Koláčovou…
Salát ze syrové červené řepy, doplněný strouhanými jablíčky a zalitý jogurtovým dresingem zvládne i naprostý začátečník. Jedná se o salát velmi prospěšný zdraví a…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme.V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu, koření, orestujeme, vmícháme tomatové pyré a zalijeme vývarem. Přivedeme k…
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K řepě přidáme 1 vejce, 1 lžičku kurkumy, trochu chilli, sůl, pepř, mletý kmín a strouhanku. Směs důkladně…
Řepu důkladně omyjeme a uvaříme do měkka. Když je studená, oloupeme a nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Přilijeme olej a ještě jednou rozmixujeme.Všechna vejce ušleháme…
Zapomeňte na kupované zeleninové skleničky a připravte si domácí naloženou řepu se zelím. Kdykoli tak budete mít po ruce zdravý poklad za pár korun, který využijete…
Receptů na pomazánky všeho druhu existuje nespočet. Přidáme vám k nim tedy další do sbírky. Hlavní roli v této lahůdce hraje tentokrát červená řepa. Navíc je pomazánka…
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček (pepř,nové koření).Vaříme asi hodinu,podle kvality masa.Mezitím červenou řepu uvaříme…
Omytou řepu umyjeme a uvaříme do měkka. Pak ji oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme spolu s balkánským sýrem. Do hrnce dáme lžičku oleje a do sklovata…
Řepu pořádně umyjeme a buď uvaříme ve vodě nebo upečeme zabalenou v alobalu při 190 st. téměř do měkka. Oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm pátky.Připravíme pekáček a řepu…
Brambory nastrouháme (jak má kdo radši. Můžeme nahrubo i najemno). Vmícháme vejce a rozpuštěné máslo. Osolíme a opepříme. Formu na muffiny vymažeme olejem a naplníme…
Mrkev v rajské omáčce je dle odborníků tajnou ingrediencí, která dodá omáčce zvláštní lahodnou chuť. Zde je navíc přidán i plátek červené řepy, která ozvláštní i její…
Červenou řepu omyjeme, oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme ji vařit společně s cibulí do vývaru nebo vody, do které hodíme kostku bujonu. Až je řepa měkká,…
Na marinádu si smícháme balsamikový ocet, rozdrcené stroužky česneku a koření, med, olej a sůl. Řepu si nakrájíme cca na 1 cm plátky a dáme na širší pánev. Zalijeme ji…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Dobrý koláč: Několik vrstev spojuje báječný máslový krém a lahodná pařížská šlehačka doladí božskou chuť vláčného dezertu
Sedm tipů, jak ušetřit v kuchyni: Vyplatí se poschoďové pečení, využívání zbytkového tepla i rychlovarná konvice
Dejte si kontrabáš: Vyhlášený pokrm valašské kuchyně z pohanky a brambor