Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladěnka - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Bulky chudého vandrovníka

Bulky chudého vandrovníka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého…

Cibulové dalamánky

Cibulové dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat a pak, v zavřené pečce, necháme nakynout - 45 minut. Přidáme zbytek surovin a opět necháme pekárnou jen umíchat, hotově…

Chléb babičky Elišky

Chléb babičky Elišky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chléb je to asi obyčejný a ničím nadprůměrně nevyniká. Ale vedle rohlíků a koláčů, které se pečou pravidelně, je to prima změna. Navíc je tento světlounký babiččin chléb…

cathleen

240 min

Veky se špaldou

Veky se špaldou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Těsto na veky je tmavší a malinko, ale příjemně pevnější díky použité celozrnné špaldové mouce. Dobře se tvaruje i peče a nakrájené krajíčky s bohatší slanou oblohou,…

cathleen

245 min

Vločkové housky

Vločkové housky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…

Sladké rohlíky s drobenkou

Sladké rohlíky s drobenkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek vymícháme do hladka a zakryté necháme 45-60 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a vše vymícháme, uhněteme do hlaďounkého těsta, které necháme…

Podmáslový chléb s omládkem

Podmáslový chléb s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek dobře prošleháme do hladkého těstíčka a necháme hodinu v teple vykynout.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v…

Černý pivní chleba

Černý pivní chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…

Tmavé dalamánkové bagety

Tmavé dalamánkové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu…

cathleen

235 min

„Žitné“ rohlíky s omládkem

„Žitné“ rohlíky s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Velké, tmavé a voňavé rohlíky se semínky jsou příjemně syté. Jaké ještě jsou? Pěkně pórovité a v ruce docela lehké; výborné, nadýchané, střídu se semínky mají poměrně…

cathleen

50 min

Farmářské bagety

Farmářské bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…

cathleen

190 min

Šťastný škvarkový chléb

Šťastný škvarkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…

cathleen

75 min

Špaldové bagety se sezamem

Špaldové bagety se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Těsto můžeme dělat ručně (robotem) nebo v pekárně. Ručně: Ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého…

Sluníčkový chleba

Sluníčkový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, v zavřené, asi 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, pšeničnou mouku dosypáváme postupně, už…

Semínkové pečivo

Semínkové pečivo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Všechna semínka spolu v misce zalijeme uvedeným množstvím vody a necháme minimálně 12-18 hodin bobtnat, zakrytá talířkem. Pokud pak v nich, před přidáním do těsta,…

Máslové raženky (bulky)

Máslové raženky (bulky)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.Pak prohněteme,…

Slané máslové croissanty

Slané máslové croissanty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těsto je možné udělat jak robotem, tak i v pekárně. V pekárně necháme bez předehřevu umíchat omládek a v zavřené pak 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a (opět…

Dalamánkové špičky

Dalamánkové špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Grahamové rohlíky obsahují tolik celozrnné mouky, že je použití trochu jiného postupu nutností, aby byly pěkně nakynuté. Pak je i takový tmavý rohlík s 80 % celozrnné…

cathleen

192 min

1 2 3 4 5

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli