Ořechový šlehačkový beránek
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavý beránek nesmí o Velikonocích na našem stole chybět. Těsto ochutíme mletými ořechy a provoníme citronem a vanilkou. Beránek je díky smetaně krásně vláčný. Podáváme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Voňavý beránek nesmí o Velikonocích na našem stole chybět. Těsto ochutíme mletými ořechy a provoníme citronem a vanilkou. Beránek je díky smetaně krásně vláčný. Podáváme…
Tradičního velikonočního beránka peče každá hospodyně podle svého osvědčeného receptu. Hledáte-li netradiční chuť, sáhněte po zralém banánu a zapracujte jej do těsta.…
Šarlota je zajímavý dezert, kdy jeho vršek tvoří roláda nakrájená na plátky, pod kterými se skrývá lahodný šlehačkový krém. Nugátová Šarlota má příjemně sladkou, lehce…
Nepečený dort Šarlota, skládající se z kokosových tyčinek a příjemně sladkým krémem z Pribináčků a borůvkové marmelády, s čerstvým ovocem na povrchu, zaručeně potěší…
Domácí pralinky můžeme použít jako slavnostní mlsání nebo jako krásný dárek, který určitě potěší. Klíčem k úspěchu je temperování čokolády, kterou pak vymažeme do formy…
Milovníci čokolády zbystřete. Jestli chcete na Vánoce připravit cukroví, plné této sladké dobroty, pak vaše volba je jasná. Košíčky plněné čokoládovým krémem a polevou…
Milovníci čokolády zbystřete. Jestli chcete na Vánoce připravit cukroví, plné této sladké dobroty, pak vaše volba je jasná. Košíčky plněné čokoládovým krémem a polevou…
Máte doma kuřecí maso a přemýšlíte, co z něj připravit? Řízky nebo steaky jsou sice sázkou na jistotu, nikoho už ale nijak nepřekvapí. Zkuste kuřecí prsa proto naplnit…
Kaštanové pyré budí ještě občas u neznalých trochu nedůvěry. Překonejte obavy a zkuste upéct piškotovou roládu s tímto delikátním komponentem. Ořechový korpus, marmeláda…
Poctivá sytá polévka z uzeného vývaru s obraným uzeným masem a nejen fazolkami, ale ještě i jinou zeleninou. Polévku můžete zjemnit smetanou a přidat i nějakou kvalitní…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Přivítejte jaro krásným velikonočním dortem z mrkvového těsta ochuceného mandlemi, rumem a skořicí. Dort ozdobíte šlehačkou nebo citronovou polevou a velikonočními…
Udělejte radost milovníkům čokolády o velikonočních svátcích a připravte čokoládové zajíčky, plné kokosové náplně. Příprava je složitější, ale dle velice podrobného…
Oživte Velikonoce s mandlovým zajíčkem - symbolem radosti, tradice a lahodné chuťové harmonie. Mandlové těsto s vůní rumu a rozinek, vytváří základ tohoto malého…
V létě přijdou vhod dorty s čerstvým lesním ovocem. Z kousků rolády s borůvkovou marmeládou můžeme vytvořit hezký dezert, plný výborného krému z borůvek. V ústech se…
Při přípravě této výborné jarní polévky zužitkujeme starší chléb. Smetana a muškátový oříšek, aromatický medvědí česnek a svěží kopřivy tvoří skvělou chuťovou kombinaci.…
V této krémové polévce spojíme dvě delikátní suroviny - aromatický svěží medvědí česnek a václavky, které máme od podzimu zamrazené. Výrazné chutě na závěr zjemníme…
Šťouchané brambory se zdají býti velmi obyčejnou přílohou. Když je však vyzkoušíte podle našeho receptu, změníte jistě názor. Do brambor přidejte vysmaženou slaninku a…
Talíř teplé polévky, plné zeleninové chuti, nesmí na jaře chybět. Kari koření dodá polévce šmrnc a smetana ji krásně zjemní. Polévku podáváme s dokřupava upečenými…
Husté krémové polévky se těší veliké oblibě. Vhod přijdou hlavně v zimním, nebo podzimním období. Vyzkoušejte polévku z kořeněné rukoly s bramborem. Její chuť vás velice…
Pokud vám zbude trochu nádivky při pečení masa, můžete zbývající hmotu využít na přípravu chutných placiček. Ať již připravujete nádivku často nebo jen vyjímečně,…
Medvědí česnek je pokladem našich luk a lesů. Dokáže dodat šmrnc nejrůznějším studeným i teplým pokrmům, a navíc má obrovské léčivé účinky. Vyzkoušejte polévku z…
Jemné žampiony orestujeme na základu ze špeku a cibule. Podle preferencí našich chutí pak můžeme zvolit jemnější omáčku ze smetany ke šlehání nebo naopak výraznější,…
Křehké košíčky naplněné jemným krémem a ozdobené čerstvým ovocem představují ideální kombinaci chutí. Příprava těchto košíčků je snadná a výsledkem je neodolatelná…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Josef Maršálek se od Terezy Bebarové učil připravit zdravý makovec: Pozor na použití sněhu, varuje cukrář
Vyzkoušeli jsme „banánový test“ s alobalem. Takhle by mělo ovoce vydržet čerstvé mnohem déle
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami