Hovězí maso: Připravíte z něj vše od burgrů přes tradiční omáčky po krvavé steaky
Hovězí maso je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších druhů masa na světě. Je bohatým zdrojem bílkovin, železa, zinku, vitamínů B a dalších důležitých živin, a tak není divu, že se těší takové oblibě. Výbornou chuť dodává především množství tuku. Podle zvoleného receptu se dá perfektně kombinovat s rýží, knedlíkem, bramborem i těstovinami.
Příprava a využití hovězího masa
Hovězí maso je velmi univerzální a může být připraveno různými způsoby, jako je grilování, pečení, vaření, smažení nebo dušení. Podle receptu lze využít jak jednotlivé kusy masa, tak i pomletou variantu. Hovězí maso je klíčovou složkou mnoha světoznámých jídel.
Nejoblíbenější recepty z hovězího masa
Co se týče konkrétních receptů, v české kuchyni je nejoblíbenější:
- hovězí guláš a dušené hovězí podávané k omáčkám (rajská, svíčková, koprová atd.),
- hovězí na houbách/česneku, roštěná, španělský ptáček nebo líčka na víně,
- hovězí maso se perfektně hodí k přípravě steaků a bifteků,
- nesmíme opomenout ani hamburgry, bez kterých neexistuje letní grilovačka,
- dále je oblíbený například hovězí Stroganoff, nebo chilli corn carne.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už znáte kurkumu? „Indický šafrán“ léčí a dělá kari pravým kari
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
Nebezpečný hit mezi školáky: Energetický nápoj má tolik kofeinu jako tři espressa, dětem hrozí arytmie, varuje odborník