Mouka v hlavní roli: Nejhojněji používaná surovina doma i v potravinářském průmyslu
Mouka patří neodmyslitelně k základním surovinám, které má doma jistě každá hospodyňka. Neobejdou se bez ní naše oblíbené sladké ani slané pokrmy nebo třeba krásně vypečený a voňavý domácí chléb.
Mouka jak ji neznáte
V dnešní moderní době se setkáváme i s novými typy mouky, jako je například mouka konopná, kaštanová nebo dýňová. Další netypické a zatím možná méně známé jsou mouky živočišného původu, vyráběné z vedlejších produktů, které vznikají při zpracovaní v masném průmyslu, například rybí nebo krevní mouka. Hitem poslední doby se stává tzv. jídlo budoucnosti: Hmyz, ze kterého se vyrábí taktéž mouka hmyzí.
Základní druhy mouky
Mouky, podle typu jemnosti rozmělnění zrn:
- Hladká mouka,
- polohrubá mouka,
- hrubá mouka,
- krupice.
Mouky, podle typu použití zrn:
- Pšeničnou mouku,
- žitnou mouku,
- celozrnnou mouku,
- špaldovou mouku.
Mouky, bez přítomnosti lepku:
-
Kukuřičná mouka,
-
rýžová mouka,
-
sojová mouka,
-
kokosová nebo třeba mandlová mouka.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlé dezerty bez pečení: Zkuste vymazlené Míša poháry nebo lehkou rybízovou pěnu
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Zeleninu můžete sít i v červenci a v srpnu. Kterou vybrat, abyste si užili bohatou sklizeň?