Náhražka - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Vajahit je výrobek na bázi sójové bílkoviny, škrobu, syrovátky a kukuřičné mouky. Má dobrou pojivost a žlutavou barvu. Při běžném kuchyňském zpracování zcela nahradí vejce. Obsahuje minimální množství cholesterolu, proto je vhodný pro antisklerotickou dietu, a navíc snižuje energetickou hodnotu jídel. Jeho výhodou je, že nehrozí riziko salmonelózy, je vhodný na cestování, nemůže se rozbít jako vejce.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Cikorku znaly a oblíbily si už naše babičky a prababičky. Jedná se o pražený kořen čekanky, která se používala jako náhražka kávy. Připraví se vsypáním do vroucí vody, ihned poté se nádoba odstaví a již se déle nevaří. Po přecedění můžeme nápoj dolít mlékem a osladit. Neobsahuje kofein, proto je vhodný pro děti a všechny ostatní, kdo klasickou kávu nemohou nebo nechtějí pít.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 19 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30