Vůně skořice je zcela nezaměnitelná. Pojďme se podívat, co se za ní skrývá
Kde se vlastně bere skořice? Skořice je kůra skořicovníku, což je tropický strom. Skořice se používá především v potravinářském průmyslu, ale pro své léčivé účinky se využívá i v léčitelství nebo kosmetice. Ze skořice je možné získat skořicový olej.
Druhy skořice
V našich obchodech obvykle naleznete dva druhy skořice. Tradičnější je skořice čínská, která je aromatičtější a ostřejší, méně známá je skořice cejlonská. Ta má jemnější vůni i chuť a obvykle chvíli trvá, než si na ni strávníci zvyknou.
Využití skořice v kuchyni
Skořicí voní některé druhy vánočního cukroví, ale také třeba moučníky. Sladká chuť ale neznamená, že nejde skořici využít ve slané kuchyni. Skořicí dochutíte například kuřecí nebo vepřové maso.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 1 hodinou
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 2 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 21 hodinami