Červená řepa v kuchyni: Sladké moučníky vás překvapí svou chutí a neobvyklou barvou
Červená řepa je v období podzimu a zimy královnou zeleniny. Je oblíbená pro svou typickou zemitou chuť a množství vitamínů, které obsahuje. Nejčastěji ji známe ze slaných receptů, ale velmi lahodná je také při použití ve sladkých moučnících.
Výborná je červená řepa s jablkem, medem, jogurtem, zakysanou smetanou nebo kvalitní čokoládou. Recepty z červené řepy se připravují nastrouháním červené řepy zasyrova, do některých receptů je však vhodnější červenou řepu předvařit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Palačinky z červené řepy
Kdo by nemiloval palačinky, toto jednoduché, ale velmi chutné jídlo, které zbožňují hlavně děti. Díky červené řepě si je můžete připravit ve zdravější variantě a navíc malé strávníky zaujmou svou krásně růžovou barvou. Vyzkoušet můžete i řepové sušenky, které jsou krásně vláčné a zajímavé i na pohled.
Muffiny
Muffiny jsou hitem internetu. Malé, sladké dortíky jsou oblíbené pro svou rychlou přípravu a také pro svou velikost, která je tak akorát do ruky. Díky tomu muffiny patří mezi vyhledávané svačinky do školy nebo do práce. Vejdou se skvěle do svačinového boxíku a zaženou menší hlad.
Neodolatelná kombinace řepy a čokolády
Patříte-li mezi zkušenější pekaře, jistě nepohrdnete recepty i na složitější moučníky či dorty připravené z červené řepy. Ve spojení s kvalitní tmavou čokoládou je řepa velmi chutná. Například brownies, které patří mezi moderní moučníky můžete díky řepě připravit i ve veganské variantě. Červená řepa moučníku dodá vláčnost i zdravotní benefity.
Vláčnost červené řepy v dezertech vyzkoušejte například při pečení čokoládového dortu. Jak postupovat, to vám poradíme v našem videoreceptu, který vám vše ukáže krok za krokem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jaká mouka je nejlepší na palačinky? Vítězkou je hladká, ale jsou i další možnosti
Komentáře