Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
Perník na plech je oblíbeným moučníkem, jehož příprava je rychlá a výsledek velmi chutný. Perník provoněný kakaem a perníkovým kořením bude lákavým zákuskem pro všechny členy domácnosti. Přinášíme několik tipů, jak perník ještě vylepšit a pozvednout jeho chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vylepšit těsto na perník
Do perníkového těsta můžeme přidat některou z následujících surovin, která jeho chuť vylepší a ozvláštní:
- nasekané ořechy,
- sušené ovoce - směs ovoce nebo jen rozinky,
- kandované ovoce,
- nasekanou čokoládu.
Čím dozdobit perník po upečení
Upečený perník lze samozřejmě jíst i jen tak, ale přiznejme si, něco by mu chybělo:
- pokud chceme zůstat minimalističtí, pak perník jen zlehka pocukrujeme cukrem moučka,
- nebo perník potřeme oblíbenou marmeládou či povidlím - perník potíráme ještě teplý, aby tužší marmeláda lehce polevila a lépe se roztírala,
- jindy perník potřeme čokoládovou polevou,
- nebo polijeme citronovou polevou,
- případně ještě potřený perník posypeme kokosem, nasekanými ořechy či plátky mandlí,
- a pokud chceme perník vylepšit až při servírování, pak ho doplníme kopečkem šlehačky a lístkem máty.
Jak upéct nadýchaný perník
A jak na nadýchaný Andělský perník nám poradí následující videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat citronovou polevu? Svěží nakyslou polevu využijeme nejen na cukroví, ale také na polití různých moučníků
Jak upéct úžasný jablečný perník? Je krásně vláčný, plný ořechů a rozinek. Skvěle chutná s čokoládovou polevou
Jak na to, aby rozinky, které přidáme do těsta, neklesaly dolů. Jednoduchý trik je záležitostí chvilky
Komentáře